Ofuri cotidiene

A venit frigul, iar ieșim în stradă

Nu știu dacă ați observat, dar în ultimii ani majoritatea protestelor au avut loc în perioada rece a anului. Acum 3 ani am ieșit în stradă la alegerile prezidențiale împotriva lui Ponta. Vă mai amintiți de #puiemonta? Parcă nici nu-mi vine să cred că au trecut 3 ani de atunci.

A fost apoi cazul polițistului Gigină, care a murit într-un accident cu motocicleta în timp ce-l escorta pe vicepremierul izmană, iar câteva zile mai târziu tragedia de la #colectiv care a scos la iveală dezastrul din sistemul medical și incompetența autorităților de a gestiona astfel de situații. Din nou frig, din nou la proteste.

Totuși cel mai mult frig am tras anul acesta în februarie la protestele #rezist, când proaspăt instauratul guvern PSD-ALDE a încercat să modifice pe ici-acolo și anume în locurile esențiale legile justiției prin ordonanță de urgență. Noaptea ca hoții.

Puși în fața celui mai mare protest din țara noastră din ’90 încoace, Dragnea și compania au bătut ușor în retragere și s-au ocupat de altele până se mai liniștesc apele. Am mărit lefurile la bugetari, au scumpit carburanții, au eliberat niște pușcăriași, din astea.

Iordache, Grindeanu și compania însă nu au plecat departe. Tătucul i-a chemat iarăși la datorie. A venit frigul și legile justiției sunt din nou pe masa de operație. E același păpușar, dar alt executant. De data asta măcelarul este Tudorel Toader.

Tind să cred că perioada aleasă pentru marile modificări legislative nu este totuși întâmplătoare. Dacă știi că schimbările pe care vrei să le faci vor genera proteste, le faci când e frig ca să descurajezi oamenii să iasă în stradă.

Dacă aveți explicații mai bune, aștept comentariile voastre. Apropo, în perioada următore s-au anunțat proteste în marile orașe din țară. Pregătiți-vă hainele groase, s-ar putea să aveți nevoie de ele.

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button