Jurnal de bord

7 lucruri pe care să nu le ratezi la Sports Festival 2019

După o primă ediție reușită și bine organizată, cel mai mare eveniment sportiv din România revine în Cluj-Napoca cu o ofertă variată de activități și demonstrații sportive. Timp de 4 zile, în 13-16 iunie, un întreg univers al sportului va devenit disponibil gratuit pentru publicul larg.

Sports Festival îi provoacă atât pe copii cât și pe adulți să își descopere abilitățile sportive și pasiunea pentru diferite genuri de sporturi. Iată 7 activități din programul festivalului pe care ți se recomand.

1. Meci demonstrativ de tenis România vs. Italia care îi va aduce în același teren pe Simona Halep, Marius Copil, Fabio Fognini și Daniela Hantuchová.

Meciul va avea loc în 15 iunie, de la ora 17.30, la BT Arena. Înaintea partidei va avea loc un spectacol special, de aceea organizatorii recomandă să fii prezent în sală la ora 17:00. Detalii despre eveniment aici.

2. Spectacol de cascadorii pe motocicletă – legenda cascadoriilor pe 2 roți, multiplu campion mondial, Chris Pfeiffer, va veni în Cluj cu un program de acrobații pe o motocicletă electrică – detalii aici.

3. Sărituri acrobatice de la 16 metri pe un airbag uriaș de 3 metri înălțime. Show-ul e adus pentru prima dată în România și a fost lansat de OK WORLD WIDE. Spectatorii amatori de senzații tari vor putea și ei experimenta săriturile pe sub atenta supraveghere a băieților de la OK WORLD WIDE.

4. StrongMan România vs. Ungaria, o competiție a celor mai puternici sportivi care se vor întrece în demonstrații de forță. Campionii de powerlifting vor trage de sfoară camioane de 10 tone, cauciucuri de 300 de kilograme și pietre uriașe de peste 100 de kilograme – detalii aici.

5. Inițiere în peste 30 de sporturi care pot fi încercate gratuit de public, disponibile atât pentru copii, cât și pentru adulți. Printre acestea se numără următoarele: tenis, baschet, beach volley, patinaj pe role, caiac, scrimă, înot, arte marțiale și altele.

6. Discuții cu mari sportivi – povești informale cu sportivi și personalități din industria sportivă națională și internațională. Printre numele confirmate se află Simona Halep, Darren Cahill, Chris Pfeiffer, Camelia Potec, Ciprian Marica, Cristiana Oprea și alții. Întâlnirile voi avea loc pe 15 și 16 iunie, iar accesul e liber – detalii aici.

7. Sports Festival va include de asemenea și un program de relaxare și streetfood care va fi completat și de un program artistic. Dintre acestea mi-a atras atenția:

  • piesa de teatru „Două liniuțe” (cu Marius Manole și Medeea Marinescu) care va avea loc vineri de la 20:30 în cortul BT – vezi detalii.
  • concert Irina Rimes ce va avea loc duminică seară de la ora 20:00.

Acestea sunt activitățile pe care ți se recomand. Poți găsi mai jos harta evenimentului. Programul complet poate fi găsit aici. Ne vedem la Sports Festival.

3 Comments

  1. Se mai organizeaza sport festival in 2020? Ar fi interesant ca fiecare participant sa poarte o bratara fitness sau un smartwatch care sa le monitorizeze pasii/caloriile arse si sa se faca un tabel cu datele stranse, pentru a demonstra in cifre cat de multa miscare se face. Ce parere ai, Andrei?

  2. Din păcate în acest an nu vom avea Sports Festival. Sper să recuperăm anul viitor. Ideea e interesantă, desigur. Există ceva similar în Cluj-Napoca și se numește Walking month – o campanie caritabilă care are loc în fiecare toamnă și care îți permite să transformi pașii în fapte bune. Am scris mai multe aici 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button