Jurnal de bord

„Muntele Basmelor” de la Buscat s-a redeschis mai devreme

Parcul de amuzament se află în localitatea Băișoara, jud. Cluj

Anul trecut am fost cu Ilinca la Muntele Basmelor, un parc de amuzament din stațiunea Muntele Băișorii, jud. Cluj. Ne-a plăcut. Temperaturile ridicate din luna aprilie au grăbit deschiderea sezonului. Astfel, în acest an, parcul și-a redeschis porțile în weekendul 13-14 aprilie 2024.

Parcul se află la 55 de km de municipiul Cluj-Napoca și se întinde pe o suprafață de 37 de hectare. În acest loc copiii și părinții pot explora un spațiu generos unde se împletește magia poveștilor și a basmelor cu spiritul de aventură, pentru o experiență frumoasă în familie. Organizatorii anunță că restaurantul Cota 1600 va fi deschis pe perioada de funcționare a parcului. Parcarea va fi gratuită pentru vizitatori.

Program și informații utile

  • Deschis Vineri – Duminică între orele 10:00 – 19:00.
  • Acces în timpul săptămânii pentru grupuri pe bază de programare.
  • Durata de parcurgere a traseului variază între 2 și 4 ore.
  • Traseul este unul montan și are în jur de de 2.5 km
  • „Muntele Basmelor” e deschis din aprilie până în octombrie.

Parcul de amuzament a fost amenajat în cadrul domeniului schiabil Buscat, în Munții Apuseni, la 1.677 m altitudine. Aici, copiii vor fi întâmpinați de personaje de basm, precum balauri, cel mai mare dragon din România (5 m înălțime), giganți, yeti (3 m înălțime), șapte dinozauri, unicorni și multe altele, toate pregătite pentru a-i transpune în lumea captivantă a basmelor.

Parcul dispune de ateliere interactive, căsuțe în copaci, tobogane, jocuri, toate proiectate special pentru dezvoltarea abilităților copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani. Întreg traseul este presărat cu peste 30 de personaje 3D supradimensionate, create în România, de până la 7 m înălțime. Aceste personaje sunt prezentate într-un mod interactiv, cu accent pe descoperire și aventură, oferindu-le copiilor șansa de a-și folosi imaginația și creativitatea într-o atmosferă distractivă și relaxantă.

Bilete și condiții de acces

Prețul unui bilet de intrare este:

  • 50 de lei pentru adulți și 40 de lei pentru copiii cu vârsta până la 14 ani.
  • Copiii mai mici de 3 ani au acces gratuit (însoțiți de un adult).
  • Biletele  pot fi cumpărate online pe muntelebasmelor.ro sau la intrarea în parc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button