Jurnal de bord

World Experience Festival aduce muzica neștiută a lumii la Cluj

Cred că weekend-ul care vine o să mă mut în zona Cluj Arena și Parcul Central. Sunt atât de multe evenimente faine programate, încât, nu știu cum să fac să ajung la toate. Pe lângă Sports Festival, despre care v-am povestit ieri, în acest an un nou festival ajunge în orașul nostru.

Se numește World Experience Festival și promite o experiență multiculturală unică. Organizatorii ne propun o călătorie emoționantă transculturală prin lume, printr-un mozaic de stiluri, influențe și ritmuri muzicale din țări precum Senegal, Haiti, Egipt, Cuba, India, Indonezia, Thailanda, Israel, Iran, Siria.

Acestea vor veni în completarea muzicienilor europeni consacrați din Elveția, Spania, Franța, Suedia și România, într-un efort cultural ce va demonstra că muzica este o forță care ne ajută să înțelegem alte culturi și să comunicăm dincolo de bariera cuvintelor.

Cei interesați vor avea posibilitatea să participe la o mulțime de evenimente. În afară de concerte, vor fi expoziții, photo-booth-uri exotice, workshop-uri muzicale și de dansuri din mai multe zone ale lumii, conferințe informale cu artiști și multe alte surprize prin care vor aduce lumea întreagă mai aproape de clujeni.

Iată câteva exemple de ateliere ce mi s-au părut interesante: workshop de African Drumming, masterclass de dans și cultură irlandeze, workshop de terapie muzicală indiană și yoga, workshop muzică și cultură peruane, de capoeira și forro.

Mai multe detalii în programul complet și pe pagina de Facebook a festivalului.

Unde: zona Casino-Centrul de Cultură Urbană din Parcul Central

Când: 13-16 iunie între orele 15.00-22.00

Ce: peste 25 de culturi și peste 100 de artiști din întreaga lume

Acces: intrare liberă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button