Ofuri cotidiene

4 fete în chirie și un proprietar cu probleme

Unul din criteriile eliminatorii pe care le iau în considerare atunci când caut chirie este cât de serios pare proprietarul apartamentului. Pentru că un proprietar dubios îți poate cauza probleme și te poate costa timp, nervi și bani.

Zilele trecute am citit pe Facebook o postare într-un grup de chirii, în care o fată relata următoarele (trecem peste greșelile gramaticale, ne uităm doar la conținut).

anunt-chirie-cluj

Am luat legătura cu fata și, pe scurt, povestea e în felul următor. 4 fete au închiriat toamna aceasta un apartament cu 2 camere în zona Mărăști. Proprietarul apartamentului e un bătrân care, se pare, are probleme serioase cu alcoolul.

După ce se îmbăta, acesta mai „uita” că dăduse locuința în chirie și intra în apartament fără să le anunțe. În cele din urmă a avut loc evenimentul din postare. Acum fetele încearcă să-și recupereze banii.

Partea nasoală este că apartamentul respectiv probabil se va da din nou în chirie în viitorul apropiat. Sunt șanse mari ca alți chiriași să pățească același lucru. Tocmai de asta e bine să discuți un pic cu proprietarul și să încerci să-ți dai seama ce fel de om este.

Iar înainte să te muți, să închei un contract de închiriere cu el. Știu, majoritatea proprietarilor fug de contracte ca dracul de tămâie, dar acest lucru vă poate salva o groază de bătăi de cap. Despre chiriile din Cluj am mai scris aici:

Aveți mai jos și fotografii din apartament ca să știți de ce să vă feriți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button