Ulciorul cu pătărănii

3 conversații amuzante de la piața din Chișinău

Întotdeauna mi-a plăcut să trag cu urechea la ce discută oamenii din jurul meu. Ieri am fost la piață în Chișinău la cumpărături și am tras cu urechea la ce discută lumea în târg.

Câteva conversații au fost foarte interesante. Mi-am zis că ar fi păcat să rămână necunoscute, așa că am decis să vi le povestesc și vouă, mai ales că tratează subiecte de actualitate.

Prima

2 vânzătoare cu buticuri alăturate povestesc cu cafeaua în mână.

– „Dă unde-i, bărbat-tu? Că nu l-am mai văzut de-o vreme”.

– „O răcit și de-o săptămână stă acasă. Tu-șeș-teee de Doam-ne fe-reș-teee! Așa de tare, de parcă tușește din cur nu din chiept!” Și, ca să-i arate cum tușește soțul său, tușește și ea demonstrativ, vărsându-și cafeaua pe picior.

A doua

Un vânzător încearcă să mă convingă să cumpăr o pereche de bocanci.

„Eu zic să iei bocancii iștia groși. Uite ce talpă au, mergi cu ei ca tractoru’ (cu accent pe prima silabă). Nu mai zic de blană! O să te coci ei, nu alta!

N-ai văzut prognozu pe zilele următoare? Vine frigul de la români și la noi. Tot timpul frigul venea din Siberia, da amu vine de la români!”

A treia

Doi bărbați discută ultimele știri politice.

– Ai auzit că i-o luat Dodon cetățenia lui Băsescu?

– Am auzit. Dar iaca eu n-am înțeles: de ce i-o trebuit lui Băsescu cetățenia noastră? Doar la noi îi sărăcie? Ce să facă el cu cetățenia moldovenească?

– Ei, ce să facă?! Băsescu îi urmărit de justiție în România și voia să se ascundă la noi în țară. Moldova nu era să-l extrădeze la români.

– Unde să se ascundă, bre? Că Moldova noastră-i cât 2 județe de-a lor! Tu îmi pare că încurci ceva.

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button