Jurnal de bord

Unde facem baie în Baia Mare vara asta

hotel-romanita-piscina-exterioara-baia-mare

La începutul acestei luni am făcut o vizită de două zile în Baia Mare. A fost prima dată cînd am revenit în orașul de pe Săsar după ce m-am mutat la Cluj. Așa că eram foarte curios cum mi se va părea orașul după aproape un an.

Reîntîlnirea a fost emoționantă. A fost ca și cum aș fi dat în spate timpul și m-aș fi reîntîlnit cu cel care am fost aici, cu o părticică din cei 13 ani petrecuți în Maramureș. Mergeam pe străzi și mă gîndeam…

… uite în acest cămin am locuit în studenție, pe acest deal am făcut atîtea drumeții, în acest parc am cîntat de atîtea ori cu prietenii. Văzut cu ochi de clujean, Baia Mare este în continuare un loc foarte fain.

Am regăsit practic același oraș verde, cochet și liniștit pe care mi-l aminteam (poate totuși un pic prea liniștit pentru gustul meu de acum). Am putut admira Turnul lui Ștefan și părculețul de lîngă care a fost proaspăt reamenajat.

Încă o bulină albă din punctul meu de vedere. Avînd în vedere că vremea era foarte caldă, mi-ar fi plăcut să fac o baie. Înainte mergeam la Firiza sau la Mogoșa, între timp în zonă au apărut o sumedenie de piscine pentru amatorii de bălăceală.

Una din primele piscine care s-a deschis în zonă este Romanița, care, pe lîngă piscină interioară și exterioară, oferă cazare și restaurant de 3 și 4 stele – o opțiune bună atunci cînd vine vorba de evenimente (că tot e sezonul nunților).

Nu am fost la ei niciodată, deși am trecut prin fața hotelului de nenumărate ori, pentru că se află în Recea, pe drumul spre Cluj la nici 10 km de Baia Mare.

Poate reușesc să ajung vara asta, cine știe. Mai ales că în acest an au o ofertă interesantă de sejur pe 3, 5 și 7 zile cu masă, piscină și cazare inclusă. Dacă nu ajung la mare, poate merg la… Baia Mare 🙂

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button