Printre cuvinte

Un one man show de nota 10 – Absolut!

Trebuie să recunosc că am rezerve față de piesele de teatru cu un singur actor. Nu de alta, dar nu e lucru ușor să duci în spate de unul singur ditamai spectacolul. Privitorii se plictisesc ușor și e greu să-i ții conectați mai ales cînd ești de unul singur pe scenă.

Cu aceste gînduri am mers ieri la spectacolul ”Absolut”. O piesă one man show după Ivan Turbincă în regia lui Alexandru Dabija care s-a jucat cu publicul pe scenă. Am mers așadar cu emoții şi așteptări mari, dar și cu o oarecare stîngere de inimă. Dacă spectacolul nu avea să se ridice la înălțimea așteptărilor mele?

A fost nevoie de mai puțin de 10 minute ca să răsuflu ușurat, pentru că am avut în faţă un Marcel Iureș de excepție, un actor extraordinar care a ținut cu sufletul la gură o sută și ceva de oameni mai bine de o oră și jumătate. Știi, există unii oameni pe care ai fi în stare să-i asculți la nesfîrșit.

Așa este și actorul Marcel Iureș. Are o prestanță și o vitalitate pe care nu am mai întîlnit-o la nimeni altcineva. Omul acesta ar putea urca pe scenă să povestească evoluția cursului valutar sau prognoza meteo, și tot aș sta să-l ascult cu gura căscată.

Am avut parte așadar de cel mai bun one man show pe care l-am văzut vreodată. De aceea vi-l recomand din toată inima, nu de alta, dar piesa se joacă din nou astăzi de la ora 18 (chiar mă bate gîndul să merg să-l văd din nou).

Tot astăzi veți mai putea vedea:

21.00 – 22.00 (studio):
ULTIMUL TANGO LA PARIS (spectacol de teatru-dans)
(Regia si coregrafia: Zsalakovics Anikó)
Compania Andaxínház (Budapesta) si Compania Aradi Kamaraszínház

De asemenea vă îndemn să mergeți neapărat la:

22.15. – 00.30 (scenă):
BUTOIUL CU PRAF SI PULBERE după Dejan Dukovski
– publicul pe scenă – (regia și adaptarea în grai maramuresean: Marcel Top), Teatrul Municipal Baia Mare

… un spectacol foarte bun despre care am scris aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button