Printre cuvinte

Un exemplu de prietenie adevarată

Au fost odată ca niciodată în Portugalia, că de n-ar fi, nu s-ar povesti, doi tineri. Unul se numea Cristiano, celălalt Albert. Ambii visau să devină mari fotbaliști, să joace la cel mai înalt nivel, să evolueze pe arene extraordinare, să fie priviți și admirați de milioane de suporteri din întreaga lume.

Tinerii erau prieteni nedespărțiți, mai ales că jucau la același club de juniori. Și uite că într-o zi ei au fost vizitați de scouter-ii echipei Sporting Lisabona care le-au spus că vor oferi un singur loc la academia lor de fotbal celui care va marca cele mai multe goluri în meciul următor.

Echipa lor a cîștigat acel meci cu scorul de 3:0. Primul gol a fost marcat de Cristiano, cel de-al doilea de Albert. La cel de-al treilea gol Albert a scăpat singur cu portarul, l-a driblat și trebuia doar să împingă mingea în poartă.

În schimb acesta i-a pasat-o lui Cristiano care a marcat golul de 3:0. După meci Cristiano l-a întrebat pe prietenul și colegul său de atunci de ce a preferat să-i paseze în loc să marcheze el golul. ”Pentru că tu ești mai bun decît mine” i-a răspuns acesta.

Astăzi Cristiano Ronaldo, căci despre el este vorba, cîștigă peste 10 milioane de euro pe an, evoluează la unul din cele mai mari cluburi din fotbalul mondial și este considerat de mulți cel mai bun jucător al lumii.

Albert Fantrau nu a reușit niciodată să facă saltul spre fotbalul mare și a renunțat cîțiva ani mai tîrziu. Așa că atunci cînd este întrebat cum de își permite o locuință și o mașină atît de luxoase, acesta răspunde plin de mîndrie: „le-am primit de la Cristiano!”

sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button