Jurnal de bord

Un alt mod de a trăi

Pentru majoritatea din noi viaţa în secolul 21 înseamnă un ciclu repetitiv care cuprinde 8-10 ore de muncă 5-6 zile pe săptămînă, 6-7 ore de somn şi diverse activităţi în timpul liber şi în weekend.

Rutina, stresul şi oboseala sînt pericolele care pîndesc de după colţ un astfel de mod de viaţă. Cei predispuşi la aceste „boli moderne” sînt mai ales persoanele care nu sînt pasionate de ceea ce fac şi care nu îşi condimentează viaţa cu sport, hobby-uri şi lucruri inedite.

Doi tineri din Timişoara ne-au arătat că se poate trăi şi în afara acestui ciclu. Ei au renunţat la tot şi s-au mutat la ţară.

Pînă nu demult locuiau şi ei la oraş şi îşi cîştigau pîinea muncind din greu în domeniul IT. Însă nu prea le mai rămînea timp să se bucure de viaţă, de lucrurile mărunte care dau un farmec existenţei noastre pasagere.

De aceea şi-au dat demisia, şi-au luat o casă lîngă Timişoara, un cîine maidanez şi au decis să trăiască aşa cum o făceau strămoşii noştri – „dincolo de bani”, din ceea ce le oferă pămîntul.

Hotărîrea lor îmi aminteşte oarecum de vorbele unei femei în vîrstă care mă întreba acum cîţiva ani: măi Andruşa, te duci pe lumea albastră tocmai la Baia Mare? Lasă studiile astea. Nu ţi-o fost destulă atîta învăţătură? Hai înapoi în sat! Îţi găseşti o fetişoară, îţi iei 2-3 hectare de pămînt şi trăieşti şi tu omeneşte printre ai tăi…”

sursa

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button