Un alt mod de a bea ceai

Sînt un consumator împătimit de ceai, iar recent am trecut la un alt mod de a prepara şi savura această băutură minunată. Pînă nu demult cumpăram şi eu ca tot omul pacheţele de unică folosinţă sau, cel mult, frunze pentru infuzie.

La un moment dat, însă, am realizat că ceea ce beau eu nu e ceai adevărat ci un fel de licoare care conţine prea puţin din savoarea şi beneficiile lui. De fapt preţul pe care îl plătim noi pentru o cutie de ceai e mai mult de jumătate pentru împachetare, ambalaj, transport, reclamă etc.

De aceea am hotarît să cumpăr materia primă (frunze şi fructe uscate) şi să-mi fac eu ceaiul meu aşa cum doresc. În acest moment arsenalul meu include: frunze de tei, muşeţel, mentă, coada şoricelului, fructe de pădure, zmeură, afine plus, bineînţeles, un ceainic cu sită în care se prepară infuzia. Menţionez că infuzia obţinută nu se mai diluează cu apă clocotită ci se bea direct, preferabil îndulcită cu miere. Astfel în fiecare zi se pot încerca noi combinaţii şi arome.

2 Comentarii

  1. Ai uitat sa mentionezi sursa de inspiratie, ceaiomanul ceaiomanilor: Danut.

    Cum ți se pare acest comentariu? Thumb up 0 Thumb down 0

  2. Eu am ceainic din ăsta de mai bine de un an. Dănuţ, pînă nu demult era cofeman convins. Totuşi el a fost cel care m-a inspirat în privinţa achiziţionării “materiei prime” in Baia Mare 😛 Deci, merci Dănuţ!

    Cum ți se pare acest comentariu? Thumb up 0 Thumb down 0

Scrie un răspuns

Scrie răspunsul pentru a comenta *