Cutia cu muzichii

The Afters şi comentariile pe facebook

Am un prieten care îmi tot critică activitatea de pe facebook. Cică nu e bine să postezi comentarii unor oameni pe care nu-i cunoşti personal. Eu îi răspund că atunci cînd accepţi pe cineva ca prieten pe facebook, eşti de acord ca acea persoană să-ţi vadă profilul, să posteze comentarii, să intervină în discuţii etc. Poate mă înşel.

Între timp, din cauză, sau mai degrabă datorită faptului că m-am băgat în discuţii pe ici pe colo, chiar şi neinvitat, am descoperit o trupă care cîntă foarte fain. Se numesc the Afters şi cîntă christian rock, ceea ce nu-i împiedică să propună cîteva piese foarte bune. Click mai jos pentru a asculta una dintre ele.

4 Comments

  1. Andrei, regulile de socializare existente in viata de zi cu zi se aplica si pe Facebook, sau cel putin asa ar fi normal si firesc. E normal ca in viata reala sa intervii intr-o discutie a unor persoane necunoscute? Ce te face sa crezi ca pentru acele persoane conteaza parerea ta? Chiar crezi ca atunci cand persoana X iti accepta cererea de prietenie se gandeste la cele mentionate de tine?

    Accepta ideea cum ca unele persoane adauga prieteni pe Facebook din dorinta de a-si creste stima de sine. Din exact acelasi motiv apar pe Facebook poze cu pitzipoance si cu cocalari. Toti doresc succes si afirmare. Astfel de persoane nu dau doi lei pe parerea ta, cu atat mai putin pe prietenia ta. Din pacate, exact ca pe hi5, aceasta categorie devine incet-incet majoritara si pe Facebook. Felicitari daca esti a 95-a persoana care comenteaza o poza a unei astfel de persoane, e intr-adevar o realizare.

    In alta ordine de idei, inteleg ca e mult mai usor sa abordezi o persoana pe Facebook. Problema e ca astfel de abordari duc rar (sau niciodata) la relatii, indiferent de tipul lor. Facebook-ul nu va inlocui niciodata o iesire in oras si o conversatie fata in fata. Daca nu ai curajul sa abordezi o persoana de sex opus in viata de zi cu zi, degeaba o abordezi pe Facebook. Facebook nu e un site de matrimoniale.

  2. Tudore, pînă la urmă ideea din spatele facebook-ului este cea de socializare şi networking. Iar asta implică să ţii legătura cu prietenii vechi, dar şi să cunoşti oameni noi. Mi se pare ok să adaugi în listă oameni cu care ai prieteni comuni sau interese asemănătoare. Cei care sînt mai sensibili la acest gen de comunicare n-au decît să mă ignore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button