Jurnal de bord

Terapia de la Clinica de bere – faith in good Romanian beer restored

bere-terapia-platin-gold-amber

Acest articol este continuarea acestei postări publicate la finalul lunii trecute. Dacă nu aveți timp să citiți despre ce e vorba, vă fac un rezumat. Acum 3 ani, cînd am mers pentru prima dată în Timișoara, am descoperit cea mai bună bere românească artizanală ever.

E vorba de Terapia, produsă la Clinica de bere din Timișoara, care era atunci livrată doar în zona respectivă. Vara trecută am descoperit-o la cîțiva furnizori din Cluj, a fost însă o surpriză cu gust amar, pentru că Terapia din Cluj nu s-a ridicat nicidecum la înălțimea celei pe care o băusem în Timișoara.

Cîteva zile după mai tîrziu, curierul mi-a pus în brațe vreo două blonde și niște roșcate – toate nerăbdătoare să fie degustate de norocosul care scrie aceste rînduri. Apropo, în timp ce scriu aceste rînduri, în dreapta mea stă o nefiltrată ce tot încearcă să tragă cu ochiul la articol.

Uite un brand românesc care ține la imaginea sa și care știe să afle calea spre inima iubitorului de bere, mi-am zis eu atunci și m-am pus neîntîrziat pe treabă. Am gustat, am testat, am măsurat și astăzi vă prezint concluziile.

Terapia Platin (albă nefiltrată 0.5 l) – locul 1 în topul preferințelor mele. Că deh, omul alb la bere albă trage. Îmi place în special faptul că are un miros de fructe și gust fin cu tentă de busuioc. Ce să mai întindem vorba, berea asta e o poezie.

Terapia Gold (blondă nefiltrată 0.5 l) – dacă nu vă dați în vînd după berea dulcie așa ca mine și preferați ceva mai amărui, atunci Gold e răspunsul. Miros de hamei, gust de caramalț. Gold-ul primit din Tmișoara a fost peste cel cumprat din Cluj.

Terapia Rubin (roșcată strong 0.33 l) – vă spun sincer că pînă luna trecută nici nu știam că cei de la Clinica de bere au așa un sortiment, deci surpriza a fost de două ori mai mare. Rubin este pentru cei mai hotărîți din fire pentru care are 6.5% alcool față de 4.7 și 5% cît au celelalte.

Descrierea aceea cu ”licorile mai tari se țin în recipiente mai mici” se potrivește bine pentru acest tip de bere care mi-a lăsat o impresie bună. Prefer însă să o mai studiez nițel ca să dau un verdict final.

Una peste alta, Clinica de bere a reușit să mă convingă că cele două experiențe pe care le-am avut cu berile cumpărate din Cluj au fost niște întîmplări nefericite. Sper ca povestea să nu se mai repete.

Mai ales că am descoperit Terapia în meniul la alte cîteva localuri din Cluj. Pînă una-alta pot spune cu mîna pe inima că mi-am recăpătat încrederea în berea românească artizanală, și asta se datorează în mare partea berii Terapia.

3 Comments

  1. Salut, iti recomand si Nemteana… o bere din Roman, Neamt.

    Terapia Gold and Nemteana NO.1

  2. Terapia Rubin inca n-am baut dar ma pot pronunta in legatura cu Gold si Platin. Nu stiu cum sunt gusturile altora dar bere romaneasca mai buna ca Terapia eu n-am baut. Cu o precizare, fiind bere nefiltrata fara tot felul de inlocuitori si chimicale, daca nu o depozitati la temperaturi cat mai apropiate de 0 grade isi poate schimba gustul (am patit cu Platin) De aceea tind sa cred ca experienta ta neplacuta din Cluj are de-a face cu depozitarea in conditii necorespunzatoare. Eu mi-am comandat de pe http://www.clinicadebere.ro/shop/ si a 2 a zi am primit pachetul cu berea imbuteliata de maxim 3-5 zile. Era sa uit inca un lucru foarte important… Pentru cei cu probleme la colon, digestie, constipatie, o Terapia pe zi sau la 2 zile face MINUNI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button