Jurnal de bord

Să nu ne dezamăgești, Klaus!

cluj-alegeri-prezidentiale-rezultateDuminică seară, ora 8, Cluj Napoca. Piața Unirii e plină de oameni. După marșul de vineri clujenii s-au adunat din nou pentru a afla împreună numele viitorului președinte al României. Ora 10 mulțimea izbucnește în urale.

A recuperat cele 10%, îmi spune cineva. Are peste 50%, acum nimic nu-l mai poate opri. Mulțimea capătă direcție. Oamenii mărșăluiesc pașnic și cu demnitate. Pe fața tuturor se citește bucuria. Mulțimea nu mai încape pe trotuar și se revarsă pe o parte a carosabilului.

Traficul este parțial blocat. Șoferii mașinilor și autocarelor claxonează în semn de solidaritate, pasagerii ies pe geam și bat palma din mers cu protestatarii. Motocicliștii își ambalează motoarele în uralele trecătorilor. Oamenii ne salută de la geamuri și de la balcoane.

Euforia ce plutește în aer e aproape palpabilă. Am cîștigat, am cîștigat, strigă toată lumea. Rămîne de văzut totuși ce anume, spun eu în gînd. Să nu ne dezamăgești, Klaus! Ar fi păcat față de toți acești oameni care și-au pus speranțele în tine.

3 Comments

  1. De acord, acesta a fost doar primul pas. Să nu uităm că în Parlament avem aceeași oameni ca și pînă acum.

    Totuși, merităm să ne bucurăm de această victorie.

  2. Poate ca unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poate face Klaus Johannis din postura de Presedinte al Romaniei este sa conduca prin puterea exemplului. Pornind de la premisa ca a fost ales de oameni care pretuiesc „lucrul bine facut”, sa isi pastreze integritatea si sa ramana, in esenta, ceea ce a fost si ca primar al Sibiului. Un bun gospodar SI o sursa de inspiratie pentru altii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button