Jurnal de bord

Românul tot român rămîne

Am văzut şi eu meciul aseară. Ca tot omul: cu prietenii, prietenele, berile şi sucul (cît timp îs răcit nu consum alcoale). Arena este superbă, unicul lucru care i-a mai ştirbit din strălucire a fost calitatea execrabilă a gazonului care a fost pus de firma fratelui unui consilier. Sau ceva de genu. Să nu uităm că sîntem români.

Superbă ideea cu premierea celor mai mari fotbalişti români. Merită toată lauda. Bună şi iniţiativa de a cînta cele două imnuri live – avem destule voci extraordinare în ţară. Sîntem români!

Meciul nu a avut goluri şi nici prea multe faze de poartă. Cam asta face Piţurcă în meciurile cu marile puteri ale fotbalului – închide jocul şi atacă dacă e posibil. Mai bine un egal, decît o înfrîngere ruşinoasă. Victoria nu prea intră în calcul. Să nu uităm că sîntem români.

Mi-a plăcut determinarea jucătorilor noştri. S-a văzut că au luptat şi au dat tot ce au putut. În viitor poate formăm o echipă adevărată fără fiţoşi care vin la naţională să se odihnească. Din păcate în prezent acesta ne e nivelul. Mai mult nu putem.

Ce m-a scos din sărite însă, a fost faptul că la sfîrşit de meci, atunci cînd jucătorii României au ieşit să salute publicul, acesta i-a huiduit. Cît de dobitoc trebuie să fii ca să faci acest lucru?! Totuşi, să nu uităm că sîntem români…

2 Comments

  1. Am fost la meci. N-am huiduit, dar i-am inteles pe toti cei care au facut-o.
    M-am numarat printre cei 49100 si nu mai stiu cati oameni care au inceput sa cante cu 1 ora (nu, nu exagerez deloc) inainte de meci si care nu s-au mai oprit pana in minutul 85.
    Corul de fluieraturi pe care l-ai auzit nu a fost cel de la alte meciuri. N-au fluierat niste incompetenti care au intrat pe naspa, au spart seminte 90 de minute si au scuipat pe scaunul din fata. Au fost niste oameni civilizati care a facut efort si spectacol si asteptau acelasi lucru.
    Personal nu i-am huiduit din mila. Erau, sau ar fi trebuit sa fie, mult prea mici ca sa merite. Mai mult, le-am oferit si niste jumatati de aplauze – cel putin erau transpirati. Dar nu pentru asta a mers lumea ca la urs la stadion.
    Ca sa concluzionez, sunt intru totul impotriva oricarei forme de manifestare precum cea pe care o arati cu degetul, IN CONDITII NORMALE. Insa cine a fost la meci a vazut ca, trecand peste muuuuuulte, a lipsit un atribut esential : ATITUDINEA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button