Jurnal de bord

România – Belarus: spectacol de handbal feminin la Baia Mare

nationala-handbal-feminin-baia-mare

Duminică seară, în timp ce majoritatea amatorilor de sport din România erau cu ochii pe meciurile din Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia, în Baia Mare a avut loc un meci de handbal feminin. Meciul a făcut parte din preliminariile Campionatului European…

… și a adus în față în față naționala României și cea a Belarusului. Am profitat de ocazie și am mers să-l văd. Atmosfera a fost extraordinară încă dinaintea fluierului de start. Ca de fiecare dată băimărenii au venit în număr mare la Sala Sporturilor ”Lascăr Pană” ca să susțină echipa națională.

Mai ales că o bună parte din lotul național este format din jucătoarele de la HCM Baia Mare. Fetele noastre au început mai greu și s-au văzut conduse cu 1 la 3, dar au apăsat imediat pedala de accelerație și s-au desprins cu 9 goluri la pauză.

În cea de-a doua repriză atmosfera a fost destul de relaxată, România a jucat practic cu echipa a doua și a cîștigat la pas cu 32 – 20 calificîndu-se astfel la Campionatul European de Handbal ce va avea loc în acest an între 7 și 21 decembrie în Ungaria și Croația.

Tragerea la sorți a grupelor va avea loc pe 19 iunie. Le ținem pumnii fetelor noastre și le așteptăm cu drag din nou la Baia Mare!

2 Comments

  1. Nu m-am riscat sa trec pe acolo. Un adevarat cuptor. Pacat ca nu s-au pus si bilete in vanzare..Speram la podiu la CE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button