Printre cuvinte

Rime, prime și suspine 1

M-am apucat să scriu un articol despre 8 martie. Cum se întîmplă de multe ori, a ieșit cu totul altceva și un pic mai lung decît mă așteptam. Așa că l-am rupt în două. Puteți citi mai jos prima parte, iar mîine pe cea de-a doua.

Trăim vremuri stresante, domnilor, vremuri grele în special pentru bărbați și memoria acestora. Înainte nu mai aveam atîtea sărbători și perioade speciale. Astăzi avem perioade magice o dată la cîteva zile, una mai magică decît cealaltă.

Începe cu revelionul, trebuie să-i faci un cadou de an nou, un concediu la munte sau în țările calde. Cu feng shui și hai hui sărbătorim anul nou chinezesc. Apoi vine pe neprins de veste ziua îndrăgostiților în două episoade: Valentin și sequelul Dragobete reloaded.

Romantismul atinge cote maxime, vînzările de flori și kitsch-uri made in China la fel. Încep să se împerecheze mîțele. Luna scade, prețul petrolului crește și dușmanul nu sporește.

Nici nu apuci să răsufli ușurat, că îți și bate la ușa o altă perioadă cu totul specială (fiecare e specială în felul ei, nu-i așa?!) – 1 martie care prefațează ziua femeii. Mărțișoare, bulinele, floricele pe cîmpii hai să le adunăm copii. Se golesc buzunare în sunet de promisiuni și sărutări fierbinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button