Jurnal de bord

Când revii din concediu de la mare…

Concediul la mare este pentru majoritatea cea mai așteptată perioadă din an, cireașa de pe tort, cel mai dulce moment. Prea mult dulce însă strică, iar sejurul la mare se termină de obicei prea repede.

Despre pregătirile de concediu și ce să faci acolo s-au scris tone de articole. Despre ceea ce fac oamenii după ce revin acasă – nu prea. Din observațiile mele, iată ce fac oamenii după ce revin din concediu.

1. Se odihnesc. Da, da. Ai citit bine. Deși înseamnă relaxare și evadare din cotidian, concediul la mare este destul de obositor. Mă uitam la pasagerii din charterul cu care am zburat în Grecia: la plecare erau toți entuziasmați, la întoarcere arătau de parcă au fost la muncă, nu la odihnă.

Eu prefer să-mi păstrez câteva zile libere după revenirea din concediu. Ca să apuc să-mi revin după atâta odihnă. Fără această perioadă tampon, întoarcerea la muncă poate fi uneori dea dreptul deprimantă.

2. Spală haine. Deși la mare stai în mare parte în slip, orice concediu implică și haine transpirate sau murdare. Dacă mai e și un copil implicat în ecuație, cu atât mai mult. De obicei acestea sunt adunate grămadă în pungi la care eu le zic mortăciuni – adică un fel de zombie în variantă textilă.

După observațiile mele, pentru fiecare 3 zile la mare ai nevoie de 1 zi de spălat haine. La noi mașina de spălat a lucrat vreo 3 zile după ce am revenit din Creta.

3. Sortează fotografii. Revenirea din concediu e un moment bun de retrospecție. Oamenii se uită cu drag la pozele și clipurile făcute la mare. Unele ajung pe Facebook și Instagram, altele sunt șterse pentru a face loc altor amintiri.

Revenirea acasă e un moment bun să-ți faci curat în telefon și să sortezi fotografiile din aparatul foto.

Din experiența mea, dacă nu faci acest lucru în primele zile după ce ai revenit, probabil nu o s-o faci niciodată. Soția mea e pasionată de fotografie, la noi sortatul durează câteva zile 😊

4. Fac bilanțul. Adică se uită cum, cât și pe ce au cheltuit banii. Pare un lucru trivial, dar este destul de important să faci acest lucru, pentru că te ajută să-ți dai seama ce ai făcut bine și ce să eviți în viitor, și, în mod special, cum să-ți estimezi cheltuielile pentru următorul concediu.

5. Se gândesc la următorul concediu. Așa suntem noi programați, ne gândim prea mult la un viitor pe care ni-l dorim și suntem rareori cu adevărat conștienți și recunoscători în moment prezent. La 2-3 zile după ce revin din sejur, oamenii încep deja să se gândească când și unde vor face următorul concediu.

Cam aceasta este lista. Dacă ai completări, lasă-mi un comentariu.

Sursă foto

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button