Jurnal de bord

S-a redeschis turnul Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca

Priveliște panoramică spre Cluj din turnul bisericii din Piața Unirii

Turnul Bisericii romano-catolice Sfântul Mihail s-a deschis din nou pentru public după renovare. L-am vizitat astăzi pentru prima dată (deși locuiesc în Cluj-Napoca de mai bine de opt ani). Mi-a plăcut, arată foarte bine și oferă o panoramă frumoasă spre oraș.

Urcarea în turn se face din exterior și este gratuită (cel puțin deocamdată). Numărul persoanelor care pot vizita simultan turnul este limitat, de aceea am așteptat la coadă pentru a urca (în jur de 15 minute). Scările sunt accesibile, dar pe câteva porțiuni sunt abrupte. Nu vă aventurați dacă aveți probleme de sănătate.

 

Odată ajuns sus, poți admira orașul în toate direcțiile. Direcția spre Piața Unirii este parțial blocată de acoperișul bisericii. În câteva locuri spațiul între balustradă și peretele turnului e destul de mică. Din câte am aflat de la organizatori, turnul va putea fi vizitat în zilele de miercuri sâmbătă și duminică între ora 10 și 17 (e posibil ca programul să se modifice în timp).

Program: miercuri, sâmbătă, duminică între orele 10:00 – 17:00
Înregistare pealabilă pe https://szentmihalytemplom.ro/ro/viziteaza/

P.S. Biserica romano-catolică Sfântul Mihail se află în Piața Unirii. Mulți clujeni o numesc eronat catedrală. Și eu îi spuneam așa până nu demult. E biserică și e, probabil, cea mai reprezentativă clădire din oraș.

2 Comments

  1. Mersi pentru articol. Util. (plus voi incerca sa-mi corectez confuzia „catedrala” vs „biserica”)

  2. Mă bucur că e de folos, Mircea. Următoarea oprire – Turnul Pompierilor (recent renovat și redeschis).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button