Jurnal de bord

Profi devine magazinul tău de proximitate

E ciudat cum se leagă uneori lucrurile în viață. Mă întorc acasă într-o seară și găsesc agățată de clanță o gentuță ce mă îndeamnă să mă îndrăgostesc de noul Profi care a devenit conform reclamei mai ieftin, mai bun și mai aproape.

Pe verso descopăr un talon ce îmi oferă o reducere de 10% la cumpărăturile făcute în perioada 1-4 martie și șansa de a cîștiga una din cele 34 de tablete iPad 2. Deschid computerul și primul email care îmi sare în ochi este de la Blogal Initiative care mă invită să particip la o campanie de promovare a noilor magazine Profi.

Nici nu apuc să citesc bine mesajul că primesc un telefon de la un prieten mai vechi. ”Fecior, mă ia el din prima, hai urgent la mine. Mi-am găsit de loc de muncă!” ”Ce? Unde? Cum?” îl întreb eu în timp ce-mi trag pantalonii. ”La Profi, răspunde acesta. Hai la mine să-ți explic ce și cum”.

Pentru cîteva clipe rămîn cu gura căscată, telefonul în dreapta și un crac atîrnînd neputiincios în mîna stîngă. Două ore mai tîrziu mă aflu la masă cu prietenul meu proaspăt angajat.

A doua sticlă de vin este pe jumătate goală așa mă rezum la a da din cap și a mă strădui să urmăresc firul epic al monologului. „Deci să-ți explic, continuă să turuie acesta entuziasmat. Profi a făcut o schimbare de imagine. Magazinele Profi s-au transformat în magazine de proximitate„.

„Îți mai aduci aminte de vremurile cînd stăteam în cămin? Te apucai să-ți faci niște cartofi pai și pe la mijlocul prăjelii îți dădeai seama că nu-ți ajunge ulei. Sau te așezai comod la un ceai și realizai că cineva ți-a consumat tot zahărul”.

„Ce făceai? Pun pariu că nu aveai răbdare să mergi la mega-hipermarket ca să-ți umpli coșul cu fel de fel. Nu! Dădeai o fugă pînă la ABC-ul de pe colț și-ți astîmpărai urgența”.

„Asta vrea să fie și Profi, magazinul de la colț, aproape de tine, accesibil. În loc să dai un preț dublu la ABC-ul din fața căminului, achiți prețul normal de magazin fără să fiu nevoit să umbli jumate de oraș”.

„În loc să strigi doamnei de la geamul non-stop-ului că vrei chipsuri cu sare și nu cu paprika, ti-i alegi singur de pe raft pentru că Profi e deschis pînă tîrziu, uneori chiar non-stop. Dacă intri în magazin ai de unde alege. Sunt produse pentru toate buzunarele și toate poftele”.

„Dar lucrul care-mi place cel mai tare la ei este că mi-au dat loc de muncă și că sprijină producătorul autohton. Vinul şi sucul acesta, arată el spre masă – naturlich, produse în România. Friptura din frigider, e din cărniță crescută la noi, mă înţelegi?”

„Păi ce noi suntem mai proști ca alții?!” „Nu sîntem, concluzionez eu, și pentru asta merită să ciocnim”. „Pentru Profi și cît mai multe locuri de muncă pentru români în România! Hai Noroc!”

Această postare a fost înscrisă în campania de promovare Blogal Initiative. Poţi cîştiga şi tu una din din cele 34 de tablete iPad 2 dacă-ţi faci cumpărăturile la Profi. Te invit să vizitezi magazinele şi să-mi scrii ce părere ai despre noua imagine Profi.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button