Jurnal de bord

Piatra Șoimului în culori de aprilie

priveliste de pe piatra soimuluiWeekend-ul trecut am avut parte de o vreme superbă în Baia Mare. Am decis să profit de ocazie și am făcut o drumeție spre Piatra Șoimului care era unul dintre puținele vîrfuri din apropierea orașului pe care nu fusesem pînă în acel moment.

Din cîte știu există două trasee posibile din oraș spre Piatra Șoimului. Primul din ele pornește de pe Valea Usturoiului și trece prin Poaia Mărului de unde începe panta abruptă spre vîrf. Acesta a fost traseul pe care l-am urmat la urcare și cu tot cu pauze ne-a luat cam 3 ore.

Odată ajunși în vîrf am putut admira în depărtare orașul, vîrful Plestioare, dar mai ales lacul Firiza și pădurile din împrejurimi. Din păcate culorile nu au fost foarte generoase cu noi din cauza faptului că am avut o jumătate de primăvară destul de rece și ploioasă.

La coborîre ne-am întors pe celălalt traseu care trece pe lîngă cariera de piatră. Așa cum era de așteptat, coborîrea ne-a luat mai puțin timp, adică în jur de 2 ore. Am revenit acasă obosit, avînd în vedere că aceasta a fost prima drumeție mai serioasă din acest sezon.

Sper însă să urmeze în curînd și altele despre care să vă pot relata pe blog. Pînă atunci vă propun un filmuleț pe care l-am făcut la fața locului. Sper să vă dea un motiv în plus să ieșiți din casă și să vizitați locurile minunate pe care le avem în jurul orașului și, în general, în România.

2 Comments

  1. E foarte frumos acolo. Cand eram in generala mergeam de foarte mult ori in drumetii cu colegii de clasa. De mult nu am mai calcat pe acolo, mi s-a facut dor. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button