Jurnal de bord

Perseide 2013: atenție, plouă cu stele!

Perseide-ploaie-meteoritiIubitorii de evenimente cosmice au în aceste zile un prilej de bucurie. Ca de fiecare dată, luna august aduce cu sine un eveniment cosmic foarte interesant și spectaculos. E vorba de Perseide – o ploaie de meteoriți ce poate fi observată de pe Pămînt cu ochiul liber de mii de ani.

În această perioadă planeta noastră trece printr-un nor de meteoriți și particule cosmice care provin din coada cometei Swift-Tuttle. Acestea bombardează atmosfera, creînd spectacol pe cerul înstelat. Perioada de activitate maximă pentru acest an va avea loc în noaptea de 12 și 13 august.

Așadar luați cu voi partenerul, prietenii și un aparat foto, ieșiți la marginea orașului, mergeți la țară sau urcați pe un vîrf de munte și admirați magia stelelor căzătoare. Pentru mai multe informații, vezi documentarul de mai jos.

Vă doresc să aveți cer senin și nu uitați să vă puneți cîte o dorință pentru fiecare stea căzătoare pe care o vedeți 🙂

Sursă foto

2 Comments

  1. Dacă aș mai fi rămas o zi la țară, sigur aș fi avut parte de un spectacol pe cinste. Acolo am văzut cea mai frumoasă ploaie de meteoriți din viața mea, acum mulți, mulți ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button