Jurnal de bord

Pățănii din Veneția cu italieni și alte nații

venetia-turisti-plin-luna-mai

Week-end-ul trecut am făcut un city break în Veneția. Eu și încă un catraliard de oameni care au invadat orașul de pe ape și l-au transformat într-un mușuroi de turiști. În dimineața de 1 mai Aeroportul din Cluj arăta așa.

Ne-am înghesuit, am scrîșnit oleacă din dinți și în cele din urmă am ajuns la destinație cu aplauzele de rigoare (fără de care nu se poate). În cele 3 zile de călătorie am vorbit pînă m-au durut mîinile.

De aceea am zis să vă dau niște sfaturi ca să nu pățiți și voi la fel. Așadar:

  • dacă-i ceri unui italian indicații legate de un anumit loc, iar el îți spune ”curva sinistra” – asta nu e o înjurătură. Curva sinistra înseamnă curbă la stînga 🙂
  • dacă aveți ghinionul să nimeriți la coadă sau în transportul public alături de un om care pute de vă întoarce nasul, abțineți-vă să comentați cu voce tare: domnule, îți miros picioarele!

Unii oameni care put, pot fi români vorbitori de română și s-ar putea să vă răspundă: desigur, miroase-le!

  • Nu cumpărați nimic de pe stradă de la africani, chinezi și indieni. Și aici includ poșete Prada, curele Armani, trandafiri și alte bazaconii.

Odată pentru că nu înțelegi nimic ce zic, și a doua oară pentru că nu știi ce cumperi. Pe mine un indus m-a indus în eroare să cumpăr niște căpșuni căpșune și am dat pe ele mai mult decît credeam.

  • Dacă circulați cu autobusul, aveți în vedere că accesul se face exclusiv prin intrarea din fața și din spate, pe mijloc doar se coboară.

În cazurile în care autobusul este supraaglomerat și nu puteți coborî, zbierați la șofer dietrooo, eee! fluturînd palma vertical cu încheietura flexată.

  • Nu cereți sub nicio formă la un restaurant să luați mîncarea rămasă la pachet. Eu am cerut și în schimb am primit o bucată de staniol. Am rămas cu gura căscată 😀
  • Ah, și încetați să mai spuneți că doar românii se înghesuie la coadă. Oamenii se înghesuie la fel în toate limbile, indiferent de proveniență, dar despre asta o să vă povestesc într-un alt articol.

Cam asta ar fi pe scurt. Revin în articolul viitor cu o dezvăluire legată de cel mai vîndut accesoriu din Veneția, așa că stați pe aproape.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button