Printre cuvinte

Oamenii observă în jurul lor ceea ce au în inimă

atitudinea-e-totulNu-mi amintesc exact unde am citit acest rînd. Știu doar că mi-a rămas în minte ca o întrebare nelămurită. Asta pînă aseară cînd am dat de o idee similară culmea, într-o carte de educație financiară de-a lui Robert Kiyosaki.

Lumea este de fapt doar o oglindă a fiecăruia”, scria el acolo. De exemplu într-o zi posomorîtă cei triști se vor plînge cît de anostă e ploaia, cei curioși vor remarca poate felul în care vîntul mișcă norii, iar cei visători vor întrezări curcubeul din spatele acestora.

Văd atîția oameni concentrați pe lucrurile negative din viața lor care nu au nici timp și nici ochi pentru lucrurile bune care-i înconjoară. Fixați pe ce le lipsește, aceștia-s pregătiți să vadă lucruri rele și nici nu se miră cînd acestea chiar li se întîmplă.

De ceva ani m-am cam săturat să observ doar partea tristă a vieții. Așa că am făcut o alegere conștientă să observ lucrurile pozitive și să mă bucur de ele. Cred că e o opțiune la îndemîna fiecăruia și e mai simplu decît pare.

Vorba moldoveanului: important e să vezi partea plină a paharului, mai ales dacă acesta e plin cu vin. La o adică, oricine poate observa răul din jur, însă cîți au ochi să vadă petele de lumină din întuneric?

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button