Jurnal de bord

Nefiltrează-te: o bere pentru un comentariu

Tanti Romica Jurca a anunţat că degrabă se întorc căldurile. După cum bine ştiţi, cel mai important lucru pe timp de caniculă este hidratarea. Eu ţin mult la sănătatea cititorilor mei. Prin urmare am decis să demarez o campanie de hidratare cu bere nefiltrată: dacă-o bere vrei să bei, dă-i un comment lui Andrei!

Ce trebuie să faci pentru a intra în posesia premiului:

1. Postează un comentariu la acest articol în care să descrii o istorie interesantă legată de bere: Care a fost cea mai bună bere pe care ai băut-o vreodată? În ce circumstanţe neobişnuite ai băut bere, cu cine sau în ce mod inedit?

2. Dă un ‘like’ la blog în bara din dreapta (dacă nu ai făcut-o deja) şi un ‘share’ pe o reţea de socializare. Cei care au blog şi vor să promoveze această campanie pot să o facă folosind bannerul de mai jos (vezi cod).

Juriul format numai din mine îşi va apleca atent ochiul asupra comentariilor voastre şi va decide în cunoştinţă de cauză. Cîştigătorii vor fi anunţaţi vineri, 1 iulie. Spor la scris!

11 Comments

 1. Te simţi afectat de caniculă? Transpiri ca un porc si apa cu bulbuci nu-şi mai face efectul? Nici o problemă. Andrei s-a gândit la tine. După studii indelungate a ajuns la concluzia că berea nefiltrată este soluţia perfectă la problema ta.

  Cea mai bună bere beută vreodată a fost (si sper să mai fie multă vreme) Terapia produsă de http://www.clinicadebere.ro/ in Timişoara. După o noapte grea, am mers să ne refacem la cofeTăria http://bruiaj.ro/. Stând si cugetând profund la cea mai bună licoare pentru „reparat”, vedem cum intră un nene cu o ladă plină cu elixir. N-am mai stat pe gânduri. Toate rănile ni s-au vindecat, ne-o crescut mana si stamina la 100,1%. Recomand trecătorilor, pentru că fiind o bere locală nefiltrată este distribuită numai in zonă.

 2. Caroce Andrusa, stind intr-o seara si privind TV-ul, noi 3 (eu, Cezar si Puma) am hotarit sa ne simtim ca la cinema 🙂 Si am plecat la magazinul de linga statie sa cumparam o bere. Dar nu o bere obisnuita, dar ceva ce nu am mai gustat de mult timp. Si, cind colo, pe o polita din frigider, sta o sticla de bere ucraineasca „Bile”, nefiltrataaaa pe care am cumparat-o fara multe intrebari. Ei si pentru a ne simti mai bine am mai luat si un pop corn pentu microunda. Si, deschizind sticla de bere, si gustind dintr-insa, am inteles ca este cea mai gustoasa bere nefiltrata pe care am gustat-o vreo data. De atunci, familia noastra mare si bogata, bea numai bere nefiltrata „Bile”. Iaka asa istorie incredibila :))

 3. Cea mai buna-lungaaa bere 🙂

  Tocmai terminasem facultatea cam de 1 an cand a venit o oferta irezistibila: un chef cu ocazia zilei de nastere a unui prieten rocker. Stiam ca o sa se stranga toata spuma asa ca am zis ca nu pot sa ratez.

  Ei, pe vremea aceea eram relativ novice in ceea ce priveste consumul, in ideea ca dupa 3 silva black, eram ca un puscarias dupa ce primea serul adevarului: lumea era scoica mea si eram cel mai deschis om din lume 😛

  Acel chef s-a desfasurat la iesirea din BM la Caraibe … si am inceput: 1,2,3 … mai vine un amic 4,5 … baie de bere (similara cu ce se face de revelion cu sampania) .. 6,7….cineva mai cumpara o lada si uite asa ajung la 8 sau 9 (nu cred ca o sa aflu cifra exacta vreodata).

  Dupa 8-9 beri, 3 persoane ne decidem ca desi e 6 dimineata e cam devreme sa mergem acasa … ajungem la Dacia in spate si mai bem 3-4 beri.

  Pe la ora 9 dimineata se incheie aventura mea si impreuna cu un amic luam un taxi. Il las pe el acasa si ii spun la sofer sa ma duca la birou, hotarat ca la prietena nu e recomandat sa ajung, iar mama daca ma vede asa ma dezmosteneste.

  Ajung la birou, si prima surpriza a fost ca functiona soneria (ehh, zic in mintea mea, mai si muncesc colegii). A 2-a surpriza a fost cand a deschis usa prietena mea. Ei deja era prea mult, eram ferm convins ca, colegii au chemat-o sa ma vada in ce stare animalica am ajuns, asa ca racnesc dupa colegi … ferm convins ca am sa ma razbun, de-ndata ce il vad pe unul, si se apropie de mine suficient cat sa ajung la el (de mers deja folosisem toata stamina ca sa ajung la usa).

  Acuma vine si a 3-a surpriza pentru mine: il vad pe cumnatu, pe cumnata si pe nepot (le spun asa, fiindca prietena de atunci a devenit scumpa mea sotie din prezent) … ei cand i-am vazut pe ei, am inteles ca eu nu am ajuns la birou, ci am ajuns la prietena mea care statea la sora ei.

  THE SHAMEEEEE … THE HORRROOORRR … imi doream sa gasesc cativa cm de pamant sa ma bag cu capul in pamant. Nu a fost mai bine nici dupa cateva ore cand m-am trezit si mi-am dat seama, ca tot nu am ajuns la birou … am dormit la sora prietenei mele.

  Well … asta a fost una din cele mai rusinoase, dar in acelasi timp, una din cele mai haioase amintiri legate de CONSUMUL RESPONSABIL DE BERE !!!

 4. Taniuşa, dacă îi place şi lui Puma, înseamnă că trebuie să fie bună. Totuşi eu rămîn la părerea că cea mai bună bere e cea nemţească. Ştiu jiermănoşii ce ştiu!

 5. Dan, ai grăit vajnic de frumos! Frumoasă istorie. Sînt sigur că în imensa ta experinţă au fost multe astfel de situaţiuni 🙂

 6. Dacă tot veni vorba de istorii legate de bere, am zis că ar fi frumos să particip şi eu la discuţie.

  Primul meu contact cu berea a avut loc pe la 7-8 ani. Era sarbatoarea ziua roadei in colhoz. Multa lume, concursuri, premii. Eu împreună cu cîţiva prieteni mai mari am facut rost de o bere la sticlă şi am mers pe stînca de la marginea satului sa o bem pe ascuns.

  A fost tare rea la gust, nu-mi puteam explica cum pot adulţii să bea aşa o poşircă, dar eram mîndru că făceam o chestie pe care doar adulţii o fac. Au trecut anii, am venit în România şi acum înţeleg de ce beau oamenii bere.

  Cea mai amuzantă păţanie de-a mea legată de bere s-a întîmplat într-o vară la căminul studenţesc. Într-o zi am făcut greşeala să combin în decurs de cîteva ore lapte, bere şi cireşe. Să vezi ce bubuială se auzea în ţara Maramureşului. Ce scremete, ce gemete şi blăstăme! Am intrat la veceu seara şi am ieşit a doua zi cu cearcăne, transpirat şi rupt de oboseală după ce strigam la colegii de cameră să-mi mai aducă hîrtie.

  Ieri înainte de a merge la fotbal, mi-am călcat principul şi am puşcat două nefiltrate cu Ivan (vezi mai sus). Ca rezultat, am şi dat două goluri. Dacă ştiam, mai băgam una-două şi, după principul „berea şi golul”, poate că echipa mea cîştiga meciul.

 7. Poi nici nu pot … de-aceea am ajuns in stadiul ala. Doar ca dupa 4-5 beri eu deja pluteam, insa am avut prieteni de nadejde care nu m-au lasat la greu si m-au ajutat sa-mi misc mandibula suficient de mult cat sa inghit.

  As venii si cu o completare. Inainte sa merg catre casa, mai eram 3 persoane. Si am mers intai la unul dintre noi acasa sa mancam ca zicea ca are gratare si numai trebuie incalzite. Cat timp au incalzit cei 2 gratare si au mancat …. eu am saturat un card intreg de gashte, 2 carduri de ratze si vreo 30 de gaini. Voios ca am scapat de ce a fost mai greu, am plecat spre casa cu taxiul …. restul povestii este mai sus.

  Ar mai fii o treaba dar nu e verificata: Sotia mea spune ca si dupa ce m-am culcat la sora ei, am mai vizitat un stol de berze pe la baie 🙂 …. dar cum nu imi amintesc, nu bag mana in foc … oricum THE SHAME WILL BE ETERNAL … and SO WILL BE THE PRIDE THAT I DRUNK SO MANY BEERS 😀

 8. Anul 2 de facultate… circa 2003 AD.

  Sub influenta colegilor de camera Pităr si Attila, ma indrept incet dar sigur spre dobandirea statutului de alcoolist de camin.

  Era o noapte rece de decembrie. Dupa in jur de 5 beri in camin (negre, barbatesti nu din alea nefiltrate :P) ne indreptam voiosi spre acum defunctul Club M, care la vremea respectiva era „the shit”.

  Alaturi de noi, niste colege de-ale lui Pităr de la biologie-chimie, care se pare ca nu erau la curent cu statutul nostru de alcoolisti de camin.

  Am uitat sa mentionez echipamentul purtat – tricoul de dormit pe care mi-am inscris cu markerul numele reprezentativei – BAHAMAS

  La Club M toate bune si frumoase. Dans (adica tentative tragicomice de dans) cu colegele lui Pităr, bere (o parte vărsată pe masă), si punctul culminant: dat la rate pe treptele din fata localului.

  Restul e pierdut in negura alcoolului.

  Si ce ploaie si ce vant….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button