Printre cuvinte

Minifestival: teatru de revistă la Baia Mare

La începutul lunii trecute am fost să văd ”Cenușăreasa” – prima piesă a toamnei la Teatrul Municipal Baia Mare. Înainte să înceapă spectacolul, a luat cuvîntul noul director al teatrului, Claudiu Pintican, care ne-a adus la cunoștință cîteva vești legate de teatrul din Baia Mare.

În primul rînd am aflat că s-a lucrat la sala mare: s-a pus fundație nouă, pereții, luminile, instalația au fost renovate, iar recent au fost schimbate și scaunele din sală. Pe lîngă acest lucru domnul Pintican ne-a informat despre organizarea a două minifestivaluri la Teatrul din Baia Mare.

Primul din ele este un minifestival de teatru de revistă ce are loc chiar în acest weekend. În perioada 1-3 noiembrie pe scena din Baia Mare se vor juca cîteva spectacole foarte interesante ce vor avea în prim plan actori de renume.

Programul minifestivalului este următorul sursă

1 noiembrie
Ora 13.30 “Cartea Junglei” – Teatrul “Toma Caragiu” Ploieşti
Ora 19.30 “Bonsoir, Paris!” – Teatrul “Toma Caragiu” Ploieşti

2 noiembrie
Ora 18.00 Lansare şi expoziţie de carte “O Librărie de tot râsul
Ora 19.30 Premieră “Bibici şi mitici”- Secţia de Revistă a Teatrului Baia Mare

3 noiembrie
Ora 16.00 „Revista Revistelor” – Teatrul “Constantin Tănase” Bucureşti
Ora 19.30 ”Aplauze, aplauze” – Teatrul “Constantin Tănase” Bucureşti
cu Stela Popescu şi Alexandru Arşinel

Cea de-a doua veste este legată de un alt minifestival dedicat lui I.L. Caragiale ce va avea loc cel mai probabil la începutul lui decembrie. După aceea a luat cuvîntul Teodor Ardelean.

În calitatea sa de consilier local acesta ne-a asigurat că începînd din acest an Teatrul Municipal din Baia Mare va avea fonduri suficiente pentru dezvoltare astfel încît să redevină un nume important pe harta culturală a României.

Sperăm că cei de la conducere se vor ție de cuvînt și așteptăm cu nerăbdare cît mai multe evenimente interesante la Teatrul Municipal Baia Mare.

P.S.
Spectacolul ”Cenușăreasa” a fost destul de bun. Sala teatrului băimărean a fost arhiplină, cu privitori de toate vîrstele. M-a impresionat în primul rînd regia piesei semnată de Claudiu Pintican.

Dacă v-a plăcut animația Shrek, veți rămîne impresionați și de ”Cenușăreasa” care are oarecum o abordare similară adaptată la povestea Fraților Grimm. Așadar, vă îndemn din nou să mergeți la teatru. Merită!

sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button