Jurnal de bord

Maramures Business Club: o întîlnire cu oamenii întreprinzători din Maramureș

mbc_logoSe spune că oamenii slabi caută să-ți scoată în evidență neajunsurile, oamenii buni încearcă să te ajute să treci peste greutăți, iar oamenii puternici sînt cei în preajma cărora simți că poți realiza lucruri mărețe, că ești în stare de mai mult.

Oameni din ultima categorie am avut ocazia să re/întîlnesc la evenimentul Maramures Business Club de aseară. Ca să fac prezentările: Maramures Business Club (MBC) este un club de afaceri din Baia Mare, a cărui misiune este dezvoltarea spiritului antreprenorial în regiune.

Apariția acestuia pe scena din Baia Mare este ca o gură de aer proaspăt pentru oamenii întreprinzători din zonă, căci, dacă e s-o spunem pe aia dreaptă, Baia Mare stă cam prost la capitolul comunicare în domeniul afacerilor. Tocmai de aceea crearea acestui club mi se pare o inițiativă salutabilă.

Ce s-a întîmplat mai concret aseară: în primă fază am asistat împreună cu alți 10-15 antreprenori și manageri din zonă la o prezentare făcută de Zoltan Olah, director general la Univer Romania, urmată de o alta făcută de Ciprian Borșan, Business Development Manager la Darian și fondator MBC.

Am auzit lucruri interesante care m-au pus pe gînduri în multe privințe, după care a urmat o sesiune de netwoking în cursul căreia am cunoscut oameni interesanți. La sfîrșitul întîlnirii am avut parte de o degustare de vinuri care a picat numa’ bine.

Am revenit acasă zîmbind și plin de energie în pofida ploii care turna stropi mășcați peste orașul adormit, încrezător că sînt în stare de mai mult. Vă urez și vouă același lucru, oricine ați fi și de oriunde citiți aceste rînduri!

P.S. Și dacă tot discutăm despre antreprenori, în ultimul timp au apărut firme care oferă servicii de înființare firme. Știm cu toții cât de anevoiasă poate fi relația cu instituțiile statului. Prin urmare, daca ești interesat de înființarea unei firme în Bucuresti sau în orice alt oraș mare din România , echipa de avocați Darie & Manea și Asociatii te poate ajuta.

5 Comments

 1. 🙂 Mersi. Sa stii ca am vazut ca a prins aceasta initiative prin Baia Mare. Poate imi voi face si eu timp sa ajung la o asemenea intalnire.

 2. Andrei, ma bucur ca a fost o seara energizanta pentru tine si ca ai plecat de la intalnirea clubului mult mai increzator in proiectele pe care poti sa le dezvolti.
  Te asteptam cu bucurie la intalnirile viitoare ale clubului si sper sa fim tot mai multi de la o luna la alta!

  Toate cele bune!

 3. Ce afaceri frate ?! ALEA CU TAIATUL DE PADURI ?! Aia deja se face de mult, nu mai trebuie sa-invete nimeni !

 4. Alin, să știi că afacerile din Maramureș nu înseamnă tăieri ilegale de pădure și trafic de țigări așa cum ai auzit pe la știrile de scandal.

  La sfîrșitul anilor 90 Baia Mare devenea singura capitală de județ declarată zonă defavorizată și acest statut a atras multe invetiții datorită unui regimu fiscal preferențial.

  Baia Mare a crescut mult în ultimii 10 ani, am fost martorul acestei creșteri și mă bucur că există din ce în ce mai multe semne bune legate de mediul de afaceri din zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button