Jurnal de bord

Lecție de marketing la plăcintărie…

Eram în față la Auchan, pe strada Muncii. Fusesem la vînat de canapele tinere și extensibile la Kalenda (canapeaua veche am donat-o). Ieșeam așadar din clădire. Era în jur de 8 seara. Stelele sclipeau, mașinile claxonau, iar mațele mele chiorăiau simfonii autumnale.

Dar Dumnezeu e bun și plin de iubire. Și odată mi-a scos în cale o plăcintărie. ”La plăcinte înainte”, mi-am zis în gînd și m-am avîntat înainte ca românii la Plevna. ”O plăcintă cu varză, vă rog” am cerut eu întînzînd 3 lei.

”Una cu varză și una cu cartofi” mi-a răspuns vînzătoarea zîmbind, întînzîndu-mi un pachet cu două plăcinte. ”A doua e cadou din partea noastră. Poftă bună!”

Știu ce-o să ziceți: era 8 seara și vînzătoarea avea plăcinte rămase cu care nu avea oricum ce să facă. De acord parțial doar. Putea să le arunce sau să le dea altcuiva. Vedeți voi, pe mine nu m-a impresionat atît plăcinta în sine, cît felul în care mi-a fost oferită.

Surprinde-ți clienții. Oferă-le ceva în plus, ceva la care nu se așteaptă și atunci vor reveni și te vor recomanda și la alții. Diavolul e în detalii. Să mai zică cineva că nu se poate face marketing la o plăcintărie.

Sursă foto

3 Comments

  1. O idee buna a managerului. Uite, poate merita sa dai un nume al placintariei. Sa stie lumea unde se face asa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button