Jurnal de bord

La ce să Nu faci reclamă atunci cînd ești sportiv cunoscut

… sportivii fac lucruri tîmpite, dar bine plătite

fast food is not a sportMi se pare normal ca atleții cunoscuți să facă reclamă la anumite produse. Pînă la urmă e vorba de imaginea lor, una pentru care au muncit. E firesc să-și monetizeze celebritatea făcînd publicitate unor mărci care au o oarecare legătură cu sportul.

Ce se întîmplă în momentul în care unul sau mai mulți fotbaliști cunoscuți acceptă să facă reclamă unui produs ales total anapoda? Vorbesc aici despre un brand care vine în totală contradicție atît cu spiritul sportiv cît și cu modul sănătos de viață.

Vă zic eu – iese o prostie și încă una de proporții. Nu o să insist asupra celebrelor reclame Pepsi care adună grămăjoară cei mai buni fotbaliști ai lumii pentru nobilul scop de-a promova o apă cu zahar frumos colorată.

Zilele trecute am descoperit niște reclame mai vechi care mi s-au părut gogonate de tot. Inițial nici nu mi-a venit să cred:

  • Cum să pui în același spot publicitar numele lui Lionel Messi și al lui Christiano Ronaldo alături de KFC și McDonald’s?

și mai ales

  • Cum să fii fotbalist de talie mondială plătit cu milioane de euro pe sezon și să accepți să participi la așa o porcărie?

Mi-l și imaginez pe Gattuso apostrofat de nevastă: ”măi, Genaro, ma chef fai? Mai lasă încolo berea și gli ragazzi și du-te și fă niște bani, că de cînd te-ai retras nu mai avem nici de pîine!”

Și așa a ajuns odată fiorosul Gattuso să-și asocieze numele cu Big Mac. Oribil!

Messi și Ronaldo au demonstrat că se poate și mai rău și au ales aripioarele colonelului. Ia uitați cum driblează ca doi pui rotisați mușcînd cu pofta din găleata KFC, țucu-le obrăjorii! Grețos. Și de două ori oribil!

Nici nu vreau să mă gîndesc ce impact vor avea acest reclame asupra tinerilor microbiști. Se pare că banii pot cumpăra chiar orice. Și eu care mai păstram o mică fărîmă de speranță…

Sursă foto

4 Comments

  1. Banul e stapan, indiferent de cati ai in cont. Sincer, nu cred ca un copil e influentat in vreun fel de Messi sau CR. El mananca la KFC pentru ca il lasa parintii. Desi toata lumea e constienta ca nu e ok…

  2. Priveste si reversul medaliei… oamenii astia fac O GRAMADA de sport si miscare in general, ei chiar isi permit sa bea din cand in cand Pepsi sau sa manance la fast-food, fiindca nu risca sa se ingrase sau sa imbolnaveasca din asta. Iar oamenii „de rand” vor continua sa apeleze la produsele fast-food si bauturi gen Pepsi fiindca sunt gustoase si usor de obtinut. Macar prin faptul ca sunt promovate de sportivi poate ii pune pe unii pe ganduri, ceva de genul, ok, am bagat o galeata de aripioare, ce-ar fi sa ies la un fotbal cu prietenii mai tarziu sa mai si ard din caloriile consumate? Ca sa pot sa-mi permit din nou un „pacat culinar” peste ceva vreme, fara sa-mi fie teama ca o sa ma ingras/imbolnavesc?

  3. Cu siguranta oamenii sunt foarte influentati. Am intrat de curiozitate sa fac ce are Bucketul Cristiano Ronaldo, 11 cu 11 si o caruta de bani 44 de lei. Dar ai galeata smechera cu Ronaldo si simti ca musti din el nu?

  4. Eu ii inteleg pe sportivi, un ban in plus nu strica niciodata; iar pe mine ca si consumator de reclame de tot felul nu ma deranjeaza sau influenteaza cu nimic mesajul lor (de ex. imi plac f mult reclamele de la patriot, dar nu consum asa ceva :P)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button