Jurnal de bord

Jurnal de festival Untold 2018: ziua 1 și 2

Untold festival 2018 – ziua 1

1. 84.000 de participanți. Accesul la festival a decurs destul de rapid. Nu am mai văzut cozi în prima zi ca în anii precedenți. Mulți participanți au parcurs online procesul de check-in.

2. Oamenii s-au adunat mai greu, pentru că o bună parte au fost la muncă (inclusiv subsemnatul). Cluj Arena s-a umplut pe la ora 10 seara.

3. La intrarea în festival se poate semna pentru inițiativa #farapenali ceea ce mi se pare e o idee bună. La un moment al serii în public s-au scandat mesaje anti-PSD.

4. Scena arată bine și e realizată în același stil ca în anii precedenți. Am remarcat mai multe ecrane incorporate în decor care creează efecte interesante după lăsarea întunericului.

5. Descoperirea serii pentru mine a fost Parov Stelar care a venit pe scenă cu o trupă de instrumentiști și un solist care au adus un electro swing foarte fain. La concertul lor au fost oameni care au dansat în ploaie.

6. După 2-3 piese cunoscute de la The Chainsmokers am fugit la scena The Forrest unde au cântat The Motans. Au fost mai buni ca anul trecut, chitara electrică a sunat foarte bine. Publicul i-a cântat „la mulți ani” solistului.

7. Am văzut mulți oameni cu steaguri, neașteptat de mulți din afara Europei (Argentina, Peru, Thailanda etc.) Am remarcat și câteva standuri cu activități interesante pe care o să le studiez în zilele următoare.

Untold festival 2018 – ziua 2

1. A început week-end-ul și acest lucru s-a reflectat în numărul participanților. Cifrele oficiale estimează 89.000 de oameni pentru ziua a doua. Cu siguranță vor fi mai mulți sâmbătă și duminică.

2. Am avut timp să explorez activitățile de la festival și am descoperit multe locuri faine pentru fotografiat: standul Ursus retro, zona ardelenească, standul Samsung.

3. În acest an se pune mult accentul pe curățenie și reciclare. Organizatorii încurajează curățenia prin mesaje și puncte de colectare amplasate pe teritoriu.

Brandurile oferă tricouri, fotografii sau vouchere pentru cei care aduc deșeuri reciclabile. Și acest lucru este foarte fain pentru că tinerii învață să fie mai responsabili cu deșeurile și să nu arunce gunoiul aiurea.

4. La Bloggers Lan Party am participat la un concurs de tetris, un joc pe care nu l-am mai practicat de vreo 15 ani pe o consolă din aia veche. Am obținut un scor mic, dar mai încerc și zilele următoare #UBLPXIX.

5. La capitolul concerte mi-a plăcut Jason Derulo pe care-l ascult de ceva vreme așa comercial cum e. Descoperirea zilei a fost DJ-ul norvegian Kygo care a venit prima dată la Untold. Are piese proprii foarte faine, recomand.

Revin cu impresii din celelalte 2 zile. Ne vedem la Untold!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button