Jurnal de bord

Îmi place fotbalul, dar nu sînt microbist

japonezi-fac-curat-dupa-meciÎntotdeauna mi-a plăcut fotbalul, dar m-am ferit mereu de microbiști. Și cînd zic microbiști mă refer la pasionații de fotbal (sau orice alt sport) care susțin excesiv o echipă și manisfestă intoleranță absolută față de adversar.

De aici pînă la fanatism e doar un singur pas, iar fanatismul, fie el și sportiv, nu are cum să ducă la bine. Din păcate cu genul acesta de oameni ești asociat atunci cînd îi spui cuiva că îți place fotbalul. Unora le vine greu să creadă că există oameni care-și pot susține echipa favorită frumos și decent.

Înjurăturile, scuipatul semințelor și bătăile din tribune nu au sau nu ar trebui să aibă nimic în comun cu fotbalul. Și dacă nu mă credeți, uitați-vă la suporterii naționalei Japoniei de la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia.

La sfîrșitul meciului pierdut în fața Coastei de Fildeș jucătorii niponi au venit în fața suporterilor să-și ceară scuze pentru înfrîngere după care japonezii din tribune s-au apucat să facă curat în urma lor. Lumea întreagă a rămas cu gura căscată.

Se pare însă că în Japonia e normal să arunci gunoiul la final de meci. Incredibil, dar adevărat – și suporterii pot fi… oameni. Trăiesc cu speranța că voi ajunge să văd așa ceva și la noi. Dacă nu eu, măcar copiii mei…

Sursă foto

2 Comments

  1. Sunt fanatic, dar nu mananc seminte, nu cred ca violenta rezolva ceva. Vezi tu, nici in extrema cealalta nu e totul pierdut 🙂

  2. N-am nimic cu mîncatul de semințe atîta timp cît strîngi mizeria după tine. Ba dimpotrivă, acestea sînt chiar sănătoase.

    Pe de altă parte eu n-am auzit să existe fanatici pașnici. Probabil că tu ești o excepție 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button