Jurnal de bord

HCM Baia Mare – Hypo Viena: handbal feminin de la agonie la extaz

handbal-feminin-HCM-Baia-MareSîmbătă seară iubitorii de handbal din Baia Mare au luat din nou cu asalt Sala Sporturilor ”Lascar Pană”. Lumea s-a înghesuit să vadă pe viu cel de-al doilea meci de Liga Campionilor disputat de HCM Baia Mare pe teren propriu. De această dată adversarul a fost Hypo Niederosterreich din Viena.

Deținătoarea Cupei Cupelor a venit în Baia Mare cu niște cifre impresionante: cele mai multe meciuri jucate în Liga Campionilor, 8 trofee europene + o extremă dreaptă desemnată cea mai bună jucătoare din lume în 2012, fiind astfel cea mai galonată echipă care participă la competiție.

Antrenorul echipei din Austria, danezul Morten Soubak, îndeplinește în același timp și funcția de selecționer al Braziliei. Astfel scheletul echipei Hypo Viena e alcătuită din 8 handbaliste din naționala ”carioca” și 3 jucătoare naturalizate pentru naționala Austriei (2 din ele fiind din România).

”Austriecele” veneau în Baia Mare după o victorie de moral obținută în fața nemțoaicelor de la Thüringer, iar băimărencele după un parcurs fără înfrîngere în campionatul intern. Meciul era unul capital pentru clasamentul din grupă, singura opțiune viabilă pentru noi fiind victoria.

timeea-tatar-hcm-baia-marePrima repriza a stat sub semnul prudenței și al echilibrului. S-a marcat destul de puțin pentru că ambele echipe au făcut bine faza defensivă. Diferența a fost făcută în ultimele 10 minute din repriză de cele două extreme din Brazilia care păreau de neoprit.

La pauză tabela indica un avantaj de 4 goluri pentru oaspeți și lucrurile nu arătau bine pentru echipa din Baia Mare. A venit însă repriza a doua care a adus descătușare, faze spectaculoase, contraatacuri rapide și handbal de zile mari.

Băimărencele au schimbat tactica, au făcut marcaj direct la extrema stîngă și au fost mult mai incisive pe faza de atac. În minutul 47 scorul era egal la 18. Au urmat 13 minute infernale care au scos în evidență două portărițe extrem de valoroase.

Cu 30 secunde înainte de final, Pârvuț înscrie după o fază personală spectaculoasă, iar HCM conduce cu 24-23. Braziliencele s-au bîlbîit în fața porții noastre, au scăpat mingea în aut și Baia Mare a obținut primele puncte și prima victorie în Liga Campionilor din istoria clubului.

Publicul a fost în delir. Băimărenii au încurajat echipa favorită pe ritmuri moroșene, au cîntat și au aplaudat jucătoarele noastre minute în șir. ”Naționala ar trebui să se mute aici, spunea comentatorul, e o atmosferă incredibilă la Baia Mare!”

Le mulțumim fetelor și antrenorilor pentru munca depusă. A fost un meci cît o finală. Bravo, HCM! Bravo Baia Mare!

Sursă foto 1 2

One Comment

  1. 🙂 Sincer, meciul a fost unul spectaculos doar in a doua repriza. Prima a fost anosta, alergam mereu dupa adversare. Spectatorii, iar mi s-au parut anemici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button