Jurnal de bord

Handbal + Rugby = Weekend sportiv de excepție la Baia Mare

hcm-baia-mare-lot-2014Weekend-ul trecut a fost unul de excepție din punct de vedere sportiv în municipiul Baia Mare. Ca de fiecare dată cele două echipe cu care se mîndrește orașul de pe Săsar au fost la înălțime. E vorba bineînțeles despre echipa de handbal feminin și cea de rugby. Dar să luăm lucrurile pe rînd.

Așadar în perioada 15-17 august HCM Baia Mare a organizat prima ediție a turneului internațional Baia Mare Champions Trophy unde a avut ca invitate 5 echipe de handbal feminin din străinătate. Astfel băimărenii au avut ocazia să vadă la treabă pe viu noul lot îmbunătățit al HCM.

Mă refer în primul rînd la cele 11 jucătoare transferate recent. Cu așa lot nici nu e de mirare că HCM țintește să ajungă în careul de ași al Europei. Așa cum era de așteptat, gazdele au reușit să se claseze pe primul loc și au obținut primul trofeu Baia Mare Champions Trophy.

În prima zi HCM-ul a trecut la scor de Krim Mercator Ljubljana. În cea de-a doua zi jucătoarele noastre s-au întrebuințat pentru a trece de rusoaicele din Rostov Don, iar în finală au dat piept cu unguroaicele de la FTC Rail Cargo pe care le-au învins după un meci destul de strîns.

Totuși echipa noastră nu pare încă suficient de sudată pentru confruntările cu marile forțe ale handbalului european. Sper ca antrenorul Buceschi să reușească acest lucru pînă în toamnă cînd încep meciurile de Champions League.

Dintre noile jucătoare cel mai mult m-a impresionat portărița Bárbara Arenhart și extrema Camilla Herrem care pare conectată la o sursă inepuizabilă de energie pentru că joacă mereu cu zîmbetul pe buze. Ambele sunt un cîștig cert pentru HCM. E efectiv o încîntare să le vezi jucînd.

O altă problemă ce trebuie rezolvată cît mai repede este aerisirea din Sala Sporturilor. Cine a fost la meciuri știe că atunci cînd tribunele sînt pline sala se transformă într-o saună. Totuși primăria merită aprecieri pentru renovarea intrării și schimbarea parchetului.

Celălalt eveniment sportiv important a avut loc sîmbătă pe terenul de rugby unde Zimbrii din Baia Mare au cîștigat derbiul superligii în fața echipei din Timișoara. Ne bucurăm de reușita lor și le ținem pumnii pentru următorul meci.

2 Comments

  1. Handbal, handbal si acolo la final un pic si rugby :)) Dar, acum serios, baietii merita felicitari. Au invins campioana.

  2. Băieții merită și aș fi scris mai multe detalii dacă aș fi fost la meci. Din păcate s-a suprapus cu cel de handbal 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button