Jurnal de bord

Festivalul medieval de la Sighișoara 2014 – impresii și recomandări

turn Sighisoara festival medievalWeekendu-ul trecut am bifat încă o experiență din lista lucrurilor de făcut în această vară. După drumeția din munții Rodnei despre care v-am mai povestit, a venit rîndul festivalului medieval de la Sighișoara.

Vizitasem micul burg cu doi ani înainte și părerea pe care mi-am făcut-o atunci era că într-o zi apuci să vezi lejer tot ce e de văzut în Sighișoara. Auzisem însă multe despre festivalul medieval și eram curios să-l trăiesc pe viu. Zis și făcut.

Dacă vreți să mergeți la festival, primul meu sfat este să vă rezervați cazare din timp. Preferabil cu o lună înainte. Noi am început căutările cu vreo 10 zile înainte și toate pensiunile și hostelurile cu prețuri decente erau deja ocupate.

În cele din urmă am găsit niște locuri în casa unei familii, dar nu aș repeta experiența. Preț cazare 40 lei de persoană. Festivalul în sine însă a fost frumos pentru că îndată ce am trecut de zidurile cetății, am fost înconjurat de tot felul de evenimente interesante.

Dansuri medievale, lupte de cavaleri, teatru cu diverse scenete istorice, muzică de stradă, expoziții de arme vechi, standuri de tras cu arcul – pe scurt o experiență medievală completă. Taxa de intrare în cetate – 10 lei pe zi.

Păcat că cetatea era plină de tarabe cu tot felul de chinezării de care eu, personal, m-am cam săturat. Partea bună este că în fiecare seară au fost organizate concerte. Recitalul de sîmbătă seară i-a aparținut lui Mircea Baniciu care a făcut atmosferă frumoasă ca de fiecare dată.

Părerea mea după festival este că două zile sînt mai mult decît suficiente pentru a vedea cam tot ce se întîmplă acolo. Așadar experiența în sine a meritat efortul, dar nu sînt sigur că aș vrea neapărat să mai merg încă o dată.

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button