Jurnal de bord

Există sau nu Moș Crăciun?

Atenție: dragi copii, dacă aveți mai puțin de 10 ani, vă rog să nu citiți acest articol. Dacă o faceți, e pe riscul vostru. Eu v-am avertizat.

Voi cînd ați realizat că Moș Crăciun nu există? Că acesta e un personaj inventat și că, de fapt, părinții sînt cei care vă pun cadourile sub brad.

Unii mi-au spus că își amintesc exact momentul în care au făcut descoperirea. Au aflat de la prietenii mai mari care au rîs de naivitatea lor, fie i-au surprins pe părinți în timp ce vorbeau despre acest lucru, sau au ajuns la această concluzie prin deducție.

Eu personal nu am avut un moment anume în care să fi realizat că Moș Crăciun e un personaj imaginar. Trecerea s-a făcut treptat, poate și din cauza că vroiam să cred că el există. Oare copii de astăzi mai cred în Moș Crăciun, în magia sărbătorilor de iarnă? Și dacă da, atunci cam pînă la ce vîrstă?

Întreb pentru că ei au acces la o multitudine de surse de informare pe care părinții nu au cum să le controleze. Oare mai există copiii naivi în sensul frumos al cuvîntului care să creadă că dacă au fost cuminți și ascultători tot anul, vor primi negreșit darul mult visat?

P.S.

Pe la începutul lui decembrie a încăput în mîinile mele un iPhone 4S. Așa că am întrebat-o pe Siri: există sau nu Moș Crăciun? Mi-a oferit un răspuns complex în format text. Concluzia acestuia era că Moș Crăciun poate sau nu să existe în funcție de felul în care privești problema.

sursă imagine

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button