Printre cuvinte

Dineu cu proști la Teatrul din Baia Mare

Aseară am fost la teatru să mă întîlnesc cu niște proști. E vorba bineînțeles de piesa Dineu cu proști după Francis Veber care s-a jucat aseară la Teatrul Municipal Baia Mare. Subiectul vă este probabil cunoscut pentru că a fost transpus în 1999 într-un film de mare succes.

Acțiunea piesei pleacă de la ideea unui dineu organizat săptămînal de niște prieteni la care fiecare trebuie să aducă cel mai prost om pe care-l poate găsi. Respectivii candidează astfel fără să știe la titlul de cel mai prost invitat al serii.

Așadar aseară timp de 2 ore și ceva avut parte de o comedie antrenantă și savuroasă pe tema prostiei. Piesa ne servește însă și o lecție de viață prin cîteva întrebări interesante. Oare avem noi dreptul să judecăm oamenii după simple aparențe, fără să ne dăm osteneala să-i cunoaștem?

Oare este chiar așa de grav să fii credul și să spui întotdeaunace adevărul? Și pînă la urmă, cine este de fapt prostul – cel care știe să se prefacă și să se folosească de oameni pentru a obține avantaje, sau naivul care spune întotdeauna ce gîndește?

Deci dacă aveți chef să vă distrați, să vă destindeți și să rîndeți pe săturate, vă invit la o incursiune în lumea prostiei într-un spectacol viu, spumos care se bucură de o coloană sonoră superbă și de o distribuție pe măsură. Închei din nou cu același îndemn: mergeți la teatru, merită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button