Jurnal de bord

Despre femei şi slăbit (2)

Se pare că articolul meu precedent despre femei şi slăbit nu a avut impactul scontat în rîndul cititoarelor de sex feminin al blogului meu. Ieri aceeaşi poveste, doar cu alt personaj. „Am fost la mall să-mi caut o rochiţă, am intrat în cabina de probă, m-am dezbrăcat şi m-am îngrozit” îmi spune ea. Here we go again… zic eu oftînd.

„Uită-te la picioarele mele! Vezi ce fund am, ce abdomen! Sînt graaaasăăăă” continuă ea bosumflată. Mă uit atent la cele indicate. Prin cap îmi roiesc cîteva idei mai puţin ortodoxe. Dar ce-i frumos şi lui Dumnezeu îi place.

„Ştii cîte femei ar da orice să aibă un abdomen ca al tău?” o întreb eu arătînd cu genetul spre pătrăţelele care se împung din abdomenul ei. „Ai o figură frumoasă, ce Dumnezeu îţi mai lipseşte? Crezi că dacă ai fi cu un centimetru mai subţire în talie şi cu 3 kile mai slabă lucurile s-ar schimba radical?”

Şi după vreo jumate de oră de argumente de acest gen parcă-parcă se vede ceva rezultat. Zău că ar trebui să-mi deschid un cabinet de consiliere psihologică pentru femei faine care caută nod în papură.

Mă gîndeam însă la felul în care a evoluat de-a lungul timpului modelul frumuseţii feminine. În antichitate zeiţele erau înfăţişate ca nişte femei voluptoase cu forme generoase şi de multe ori chiar plinuţe. Aceasta era punctul de vedere şi al pictorilor renascentişti.

În China feudală femeile se dădeau pe faţă cu tot felul de creme de cele mai multe ori toxice, egiptencele îşi picurau în ochi diferite substanţe pentru mărirea pupilelor, iar europencele se dădeau pe buze cu rujuri primitive uneori otrăvitoare. Totul în numele frumuseţii.

Epoca contemporană a adus cu ea modelul femeii slabe şi al bărbaţilor musculoşi, mari cît casa care erau la mare căutare prin anii 70-80. Între timp lucrurile s-au mai schimbat. Au început să fie apreciaţi şi bărbaţii cu trăsături mai fine, pentru că nu trebuie neapărat să arăţi ca Arnold pentru a putea supravieţui în secolul 21.

La femei a revenit modelul de frumuseţe cu forme, invenţia revoluţionară în acest sens fiind silicoanele şi botoxul pe care ele, dragele noastre, şi le implantează în toate locurile posibile.

E ciudat de ce sînt în stare oamenii pentru frumuseţe şi pentru a obţine aprecierea celor din jur. Multe dintre aceste eforturi sînt salutabile, trebuie să ţinem minte însă că ce e prea mult strică, iar unele lucruri nu merită făcute indiferent de motiv.

7 Comments

  1. Andrei, tu deschide un cabinet de consiliere psihologica, iar eu am sa-ti trimit fete faine cu nod in papura…

  2. andrei,sa-ti zik ceva??!!asa gen de femei stiu ka arata bine,dar le place ka cineva sa le konfirme asta ,si inka detaliat.eu nu mi-as pierde timpul sa le konving in ceva,dar kiar le-as trimite la sala de fitnes.am astfel de kunoskute,kind mi se plingeau de grasime eu le ziceam ka da,intr-adevar sunt voluminoase,sa vezi ce ma kontrau!!!!tu ce iulia???nu stii ce inseamna o femeie grasa???eu sunt kiar normala!!!!si ce se uita ala si ala dupa mine!!!!!))))))

  3. Asa, Andrei, scapa-ne de ele, te rog! Dezleaga-le nodul la toate! (nu cred ca ti-ar parea rau, oricum…) Aveam colege care se plangeau ca-s grase desi oasele bazinului le taiau blugii si, cand intorceau capul, li se vedeau ligamentele la gat ca la zombie in filmele horror. Si, vorba Iuliei, sa mearga la sala! Ca noi, astea cu adevarat grase, ne-am saturat de incercat toate regimurile din lume (cu sau fara nutritionist specializat), de tras la sala pana se mira baietii cei musculosi de cat poate ridica o fata, de magazine in care te intampina vanzatoarea de la usa cu replica „nu avem marimi asa de mari” si de privirile scarbite ale pitipoancelor roz pe care le-a inzestrat natura cu metabolism super-ultra rapid si nu stiu ce-i aia sa-ti fie foame juma’ de viata si tot sa nu slabesti. Acu’ mi-am zis si io oful… Sper ca n-am suparat pe nime’… Si (pe principiul „daca nu ajungi la struguri inseamna ca-s acri”) de ce n-ati putea voi aprecia IQ-ul la o femeie? Sau caracterul? Ca ala ramane peste 15 ani, cand „fotomodeala” chiar a pus vreo 30 kg si e toata ziua imbufnata ca nu mai incape in fustitza din liceu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button