Jurnal de bord

De unde îmi cumpăr mobilă?

Fie că te-ai mutat în casă nouă, sau te-ai plictisit de mobila veche și vrei să o înlocuiești cu alta nouă, mai devreme sau mai tîrziu fiecare din noi trebuie să decidă de unde își cumpără mobilă.

În general ai două opțiuni atunci cînd vine vorba de mobilier:

1. Magazinele/expozițiile de mobilă – reprezintă probabil una din cele mai simple opțiuni atunci cînd vrei să-ți cumperi mobilier pentru locuință. Avantajul magazinelor fizice este faptul că poți să vezi și să examinezi produsul înainte să-l cumperi.

Dezavantajul este evident varietatea limitată și faptul că trebuie să alegi între niște modele predefinite, fie care e vorba de paturi, canapele, șifoniere, saltele sau mobilă de bucătărie.

2. Magazinele de mobilă de pe internet – au început să prindă teren mai ales în ultimii ani. Există zeci de site-uri care vînd mobilier pe care ți-l poți alege din confortul casei tale, fără să fii nevoit să pierzi timp și bani vizitînd diferite expoziții.

În general prețurile magazinelor virtuale sînt la fel sau chiar mai bune decît cele din expoziții. Bineînțeles, dezavantajul magazinelor de mobilă virtuale este faptul că vezi ceea ce cumperi doar atunci cînd îți ajunge acasă.

În ceea ce mă privește, am găsit o soluție de mijloc între cele două. Mă inspir de pe internet atunci cînd îmi aleg un anumit model și fac o vizită și la un magazin de mobilă pentru a o comparație calitate-preț.

După aceea apelez la un tîmplar care îmi face un proiect în funcție de preferințele mele și recomandările sale. Astfel beneficiez de avantajele ambelor opțiuni, plus am posibilitatea să-mi personalizez mobilierul exact așa cum vreau fără ca acest lucru să mă coste o avere.

sursă foto

2 Comments

  1. Va recomand mobila la comanda, este mai bine adaptata dimensiunilor locuintelor dumneavoastra (se face pe baza unor masuratori exacte si se proiecteaza pe calculator). In plus, se pot alege si culorile, finisajele si feroneria.
    Cautati firmele care vand la pret de producator (nu exista revanzatori intre client si producator).
    Va recomand sa alegeti firmele care au o fabrica de mobila (nu realizeaza mobila in garaj sau „in fundul curtii”).

  2. Buna, eu mi-am luat livingul si bucataria de la TehnicMob. Ei au si magazin online http://mobilasiusi.ro/ , dar au si showroom unde poti sa vezi efectiv mobilierul, este in Domnesti. Livingul l-am luat de-a gata, iar bucataria pe comanda. S-au miscat bine baietii si suntem multumiti momentan. Restul, dormitorul din Jysk si Praktiker si alte mici accesorii din Dedeman. Oricum , trebuie mult analizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button