Jurnal de bord

De ce e bine să te simți uneori prost

Uneori e bine să te simți prost. Nu mă refer la situațiile în care te simți rușinat sau stînjenit. Am în vedere momentele în care ai impresia că ești bătut în cap, că mama natură nu a fost prea generoasă cu tine la capitolul intelect.

Dacă aş putea, aș prescrie astfel de momente tuturor cel puţin o dată pe lună. Vi se pare ciudat? Haideţi să vă explic, pentru că, din punctul meu de vedere, este cît se poate de simplu.

Oamenii care își pun întrebări, care nu iau lucrurile drept bune, care își forțează limitele, sînt cei care mișcă lumea asta înainte. Singurii care nu au niciodată îndoieli, care sînt sută la sută siguri de inteligența lor dumnezeiască, sunt proștii.

Aceștia au întotdeauna dreptate, chiar și atunci cînd greșesc, pentru că, nu-i așa, de vină e mereu altcineva. Proștii sînt încrezuți, limitați și egocentrici. Știți voi, prostul dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul.

Gîndiți-vă puțin cum s-ar schimba lumea, dacă fiecare prost de pe pămînt ar avea măcar din cînd în cînd cîte un moment de îndoială legată de genialitatea sa. Așa că dragii mei, dacă aveți momente în care simțiți că nu vă duce capul, bucurați-vă în loc să vă întristați. Sunteți pe drumul cel bun!

sursă foto

One Comment

  1. Daca tot ai scris asta , poate te gandesti sa revizuiesti, din punct de vedere ortografic acest articol…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button