Jurnal de bord

Cum s-a văzut din tribune amicalul României cu Spania de pe Cluj Arena

romania-spania-fotbal-cluj-bilete

Aseară am văzut pentru prima dată pe viu un meci al naționalei de fotbal. E vorba de amicalul împotriva Spaniei care a avut loc pe stadionul Cluj Arena (puteți vedea aici un rezumat).

În cele ce urmează vreau să enumăr cîteva lucruri care mi-au sărit în ochi, lucruri pe care poate că nu le-ați văzut / auzit la televizor. O să încep cu cele negative.

Ce nu mi-a plăcut:

S-a văzut că partida nu a avut miză. Spaniolii au venit mai mult să facă prezența și nu au jucat mare lucru. România le-a fost egală cu mici zvîcniri aplaudate de spectatori (am surprins mai jos cea mai importantă ocazie din prima repriză).

Din tribune meciul a arătat mult mai apatic decît s-a văzut la televizor. Marele meu regret este faptul că a lipsit cel mai bun jucător al spaniolilor – Andrés Iniesta și, evident, faptul că nu s-a marcat niciun gol. Prin comparație priviți călcîiul englezului Vardy din meciul cu Germania.

Comentatorul de pe stadion a fost destul de amețit și s-a cam „driblat în cuvinte”, mai ales cînd a fost vorba să prezinte schimbările în limba engleză. Spectatorii s-au amuzat copios pe seama lui.

Oarecum plictisiți de ceea ce se întîmpla pe teren în a doua repriză, cei din tribune au început să arunce în teren pliantele primite din partea FRF după principiul cine reușește să arunce mai departe, spulberînd astfel parțial mitul suporterilor ardeleni „care-s mai educați decît ceilalți”.

Aceeași spectatorii nu au fost în stare să țină un moment de reculegere în memoria legendarului Johan Cruyff. După cîteva secunde de liniște s-a găsit un dobitoc (din galerie?) să zbiere ca în celebrul viral: Cristiii, bă Cristiii!

De fumigenele aprinse de galerie nici nu are rost să povestim, bănuiesc că nu se putea juca un meci făra așa ceva. Partea bună însa e faptul că jandarmii au intervenit imediat și i-au săltat pe scandalagii.

Ce mi-a plăcut:

Gazonul a fost acceptabil, în pofida criticilor și previziunilor prăpăstioase făcute de unii „specialiști” supărați că partida s-a disputat la Cluj Arena în loc de Arena Națională din București. Am pus acest lucru la aspecte pozitive.

Galeria a scandat în mai multe rînduri mesaje jignitoare la adresa antrenorului Iordănescu și a Federației Române de Fotbal. Drept răspuns scandările erau acoperite imediat de cei din tribune cu huiduieli, lucru care m-a bucurat.

Cu excepția celor enumerate mai sus, spectatorii s-au comportat decent. Nu am auzit foarte multe înjurături, majoritatea exprimărilor s-au încadrat în categoria perlelor de genul: „ni-la-i pe Casillas cum o scos-o! Bată-l soarele!” sau „cînd atinge David Silva mingea, e ca și cum ai auzi o poezie de Eminescu”.

Din echipa noastră a ieșit în evidență decarul Nicușor Stanciu care a reușit cîteva faze foarte bune, lucru pentru care a fost votat de către spectatori omul meciului. Așadar per ansamblu experiența a fost una pozitivă. Abia aștept să văd niște meciuri ale naționalei cu miză și cît mai multe goluri.

3 Comments

  1. „S-a văzut că partida nu a avut miză. Spaniolii au venit mai mult să facă prezența și nu au jucat mare lucru. România le-a fost egală cu mici zvîcniri” – concluzia: România e slabă chiar dacă spaniolii iese doar pentru încălzire pe teren.

  2. Sa stii ca si la tv a parut un meci, asa de vacanta. Nici ca si test nu a fost bun, poate asa, un meci de antrenament. Usor apatic publicul, sincer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button