Jurnal de bord

Cum prăjești slănina și cîrnațul ca un boss

protap-rotativ-slanina-carnatE duminică după masă. O ploicică scurtă a răcorit aerul din Baia Mare apoi s-a aburcat peste dealuri și a plecat în treaba ei. Bucuros de aerul oxigenat de afară, îmi iau pe umăr racheta și mă îndrept spre terenul de tenis.

E o duminică frumoasă de iunie: vreme de zăbavă și de leneveală, vreme de stat cu burta la soare în tihnă, pentru că duminică pînă și Dumnezeu a stat. Trec vîjîind prin traficul rarefiat cînd, deodată, ceva îmi atrage atenția în spatele unui garaj.

Descalec de pe bicicletă și mă apropii cu băgare de seamă. În fața mea se învîrte molcom aparatul din imagine. Cîțiva metri mai încolo, la umbră stă stăpînul mașinăriei pufăind dintr-o țigară. Proțap rotativ pentru prăjit slănină și cîrnaț, declară el teatral.

Componente: motoraș ștergătoare de parbriz, țevi combinate, suport rotativ. Alimentare: acumulator de mașină sau priză. Ediția 2013 îmbunătățită. Stau și admir în tăcere mașinăria după care îl felicit pe proprietar…

… care îmi dă voie să-i fotografiez creația și să o postez pe internet. Pentru mine aparatul reprezintă dovada clară a inventivității românești, a faptului că atunci cînd își pune mintea la contribuție, românul poate realiza lucruri interesante.

Poate că nu va ajunge niciodată la salonul de la Geneva, dar genul acesta de realizări arată că românii mai au în ei acea scînteie de originalitate și acest lucru este al naibii de plăcut. Mai ales într-o după masă de duminică în care vremea e frumoasă și soarele pe cer.

6 Comments

  1. Sa vezi cum prajesc slanina si carnatii operatorii dintr-o turnatorie… Si cat de mare i-a fost mirarea maistrului cand in loc de matrita din cuptor a gasit cartofi in folie de aluminiu 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button