Jurnal de bord

Cum faci să strănuți când vrei?

Știi senzația aceea sâcâitoare când simți că urmează să strănuți, dar nu poți? Sunt singur că ți s-a întâmplat măcar o dată în viață. Stai cu gura întredeschisă, cu ochii mijiți, cu degetul arătător în aer și aștepți să strănuți, doar că acesta nu mai vine.

Există o soluţie prin care poţi grăbi strănutul. Secretul este să privești spre soare sau spre o sursă puternică de lumină și vei strănuta. E o soluție simplă și la îndemâna oricui, dar care funcționează doar la unii oameni. Eu am testat metoda și vă asigur că la mine merge.

Nu se știe de ce, dar oamenii strănută atunci privesc spre o sursă de lumină puternică. Oamenii de știință îi spun reflex fotic. Atunci când sunt expuși la prea multă lumină, ochii primesc de la creier semnalul să închidă irisul și, în acest proces, creierul transmite cumva corpului și comanda să strănute. Nu știm de ce și nu știm cum, știm doar că se întâmplă. Aș fi curios să aflu la câți dintre voi funcționează metoda.

sursă foto

7 Comments

 1. 🙂 Eu am inteles pe dos treaba: daca vrei sa NU stranuti te uiti repede la lumina – si a’ naibii ca functioneaza foarte bine 🙂

 2. la mine e ceva banal asta, sa ma uit la soare cand imi vine sa stranut
  o practic de mic si am descoperit-o singur 🙂

 3. N-o fi efect Placebo? Ca daca toata lumea iti zice sa faci asa ca sigur merge, te auto-sugestionezi si… in functie de cat de convingator esti cu tine insuti obtii rezultatul dorit.

 4. Andor, nu cred. Mie îmi venea să strănut și înainte să știu ca așa ”trebuia să fie” dacă înțelegi ce vreau să zic 😀

 5. Aceasta este o variantă (cea postată de andrei) , însă sunt și multe alte variante care te pot ajuta să strănuți când vrei . De exemplu , să-ți pui în nas piper (dar asta de va ustura puțin , dar vei strănuta de trei ori consecutiv); sau poți să-ți gâdili mucoasa nasului cu ceva subțire , de exemplu o scobitoare .

  Sunt multe alte variante de a strănuta …

  Dacă vreți să mă contactați , adăugați următor Y!M : cbroadcoast@yahoo.com !

  Mulțumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button