Jurnal de bord

Cum e să fii om normal din județul Vaslui?

Romani-Vaslui-Europa

Care e primul cuvînt ce-ți vine în minte legat de Vaslui? Lene, sărăcie, șomaj? Poate chiar – viol, incest, omor? Mă gîndesc că am ghicit măcar unul din ele. Și nici nu e de mirare, avînd în vedere știrile din zona respectivă.

În ultimii ani vasluienii au devenit campioni absoluți la capitolul reputație proastă. Am ajuns să spunem mai multe bancuri despre vasluieni decît despre olteni. Stau și mă întreb însă: cum e să fii om normal în județul Vaslui?

Căci există și acolo foarte mulți oameni de bună credință: tineri cu potențial, antreprenori curajoși, profesioniști și oameni cumsecade. Cum e să fii un tînăr din Vaslui ce merge la studii în Iași, Galați sau București de exemplu?

Sau om de afaceri ce-și caută parteneri în țară? Oare vine reputația după tine? Trebuie să recunoaștem – majoritatea din noi asociază Vasluiul cu ceva negativ. Cum ar fi dacă v-aș zice că România este un fel de Vaslui a Europei? (sursa)

Că majoritatea europenilor îi privesc pe români cam cum ne uităm noi la vasluieni. Te pune pe gînduri, nu-i așa? E ușor să arăți cu degetul și să strigi: ei sînt sursa problemelor noastre! Lucrurile se schimbă nițel în momentul în care ești tu cel vizat.

Voi ce părere aveți despre ei?

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button