Printre cuvinte

Cum convingi copilul să creadă în Moș Crăciun toată viața

Astăzi am pentru voi o poveste de Crăciun, o poveste ce pare desprinsă din filmele difuzate de sărbători la televizor pe care le privești cu toată familia. Întâmplarea e adevărată și a avut loc săptămâna trecută.

Personajul principal al poveștii este Sergiu – un băiat de 12 ani din Chișinău căruia i-a fost furat telefonul vara trecută. Părinții nu și-au permis să-i cumpere altul, așa că au făcut o sesizare la poliție.

După cîteva luni, oamenii legii au reușit să găsească telefonul furat. Știu că pare greu de crezut, dar poliția din Chișinău chiar a găsit telefonul furat. Avem așadar primul element miraculos în povestea noastră.

Cel de-al doilea element miraculos e legat de decizia părinților de-ai înapoia telefonul lui Sergiu prin intermediul lui Moș Crăciun. Vedeți voi, după ce i-a fost furat telefonul, Sergiu era dezamăgit de oameni și de viață în general.

După câteva luni nu mai credea că era posibil să-l recupereze, așa cum nu mai credea în minuni sau în existența lui Moș Crăciun. Așa că atunci când moșul a scos din sac telefonul pierdut, lumea lui Sergiu s-a dat peste cap.

În ochii lui s-a aprins o luminiță, iar în inimă a reînviat credință că miracole sunt posibile, că Moș Crăciun există într-un fel sau altul și că binele poate câștiga lupta inegală cu răul atunci când crezi cu adevărat acest lucru.

În urma acestei întâmplări Sergiu a promis că va crede în Moș Crăciun toată viața (și, probabil, va transmite aceast sentiment și copiilor săi). Și când te gândești că totul a pornit de la un simplu telefon.

Uite așa gesturile mici pot avea uneori impact foarte mare.

Sursă foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button