Jurnal de bord

Cu ce ne îmbrăcăm anul acesta de Halloween?

costum-halloween-2013Dacă citești acest articol probabil că te-ai trezit ca și mine că a venit Halloween-ul și încă nu știi ce costum o să porți. Nu e totul pierdut însă. Mai ai la dispoziție o zi mare și lată ca să improvizezi ceva. Hai să vedem împreună care ar fi opțiunile.

1. Costum cumpărat

Dacă ești dispus să investești o sumă mai mare de bani, probabil că merită să cumperi un costum pornind de la premisă că îl vei folosi și anul următor. Există destul magazine care oferă accesorii și costume în această perioadă, trebuie să ai doar răbdare să cauți.

Din păcate Baia Mare stă cam prost la acest capitol. Din cîte știu, avem un singur magazin cu vînzare (intersecția Unirii cu Bilașcu vis-a-vis de Regma). Mai există bineînțeles și magazinele online care livrează de pe o zi pe alta.

2. Costum închiriat

Dacă nu vrei să investești într-un costum pe care o să-l porți o dată sau de două ori pe an, probabil că a doua opțiune pe listă este să-l închiriezi. Partea bună e că poți rezerva costumul din timp. Partea proastă e că șansele de a găsi ceva potrivit scad cu cît te decizi mai tîrziu.

În Baia Mare avem un singur centru ce închirieri costume, mai există bineînțeles și opțiunea magazinelor online.

idei-costume-halloween-usor-de-facut3. Costum creat de tine

Dacă ai eliminat cele două variante de mai sus, aceasta e singura care rămîne și aici posibilitățile nelimitate. Dacă ai un frate sau o soră care lucrează polițist, medic, pompier etc. poți împrumuta costumul lor pentru o seară. De asemenea poți folosi și niște haine mai vechi din care să-ți croiești o anumită ținută.

Folosește cu încredere machiajul (da, fetele sînt avantajate în acest sens). Trendul general îl reprezintă bineînțeles costumele de vrăjitoare, vampir și alte personaje imaginare.

Avantajul pe care îl ai atunci cînd îți creezi propriul costum e că poți fi unic și original. Dacă sînteți în pană de idei, găsiți cîteva sugestii aici, aici și aici sau în filmulețele de mai jos.

Sursă foto 1 2

6 Comments

  1. Bună asta, Dana 🙂

    Tocmai vorbeam în pauza de masă cu un prieten care a zis că va veni costumat în omul invizibil.

    Asta ca și acoperire pentru scenariul în care o să-i fie lene să iasă din casă 😀

  2. Dada, m-am prins, am si eu un prieten care a zis exact acelasi lucru, ca se costumeaza in omul invizibil :))

  3. Fiică-mea a vrut să fie mireasă, așa că i-am cumpărat materiale, iar o prietenă care are un atelier de croitorie i-a făcut rochița. Din păcate n-a mai purtat-o fiindcă s-a îmbolnăvit și-a lipsit de la petrecerea de Halloween.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button