Printre cuvinte

Cronica unui viol eșuat (3)

Scurtă povestire în 3 părți
Partea 3 – Lupta

Se făcu liniște. Respirația plînsă a fetei undeva în stînga, pulsul nebunesc care părea că vrea să-i spargă timpanele. Dar nu avea timp pentru asta, pentru că o altă siluetă își făcu apariția la capătul tunelului.

De data aceasta urmăritorul era mai precaut și nu se avîntă spre întuneric așa cum făcuse primul. Privea cu ochii mijiți încercînd să pătrundă bezna. Țipătul fetei tăie liniștea în două, în gang ecoul era aproape asurzitor, aproape paralizant. Fata se ridică și alergă din nou spre cealaltă ieșire.

Bărbatul făcu cîțiva pași în direcția sunetului. Ceva licări prin fața lui, se feri în lateral în ultimul moment. Bara îl șterse genunchiul drept mușcînd din beton, împroșcînd între cei doi zeci de scîntei colorate. Apucă bucata de metal și o smunci puternic în dreapta. Mișcarea îl dezechilibră lăsîndu-l să cadă în genunchi cu bara în mîna stîngă.

Pierduse elementul surprizei, pierduse bara de metal. Se lovi cu spatele de perete și se prăbuși pe o parte. Șansele lui de reușită scăzură considerabil. Acum era singur și lipsit de apărare în fața unui adversar mult mai puternic care mai era și furios pe deasupra. Pipăi în dreapta sa. Da, putea fi singura lui scăpare.

Strînse bolovanul în mînă și se ridică amețit în picioare. Bărbatul încerca să facă același lucru, dar piciorul drept nu vroia să-l asculte. Îl văzu reușind în cele din urmă, stînd cu bara întinsă deasupra capului, gata să-l lovească.

Simți piatra din mîna dreaptă, brațul i se încordă ca o praștie. Proiectilul zbură scurt, ca o săgeată și îl lovi în tîmpla stîngă. Bărbatul se prăbuși pe spate cu un strigăt de durere apoi amuți.

Ieși din gang și alergă cîțiva zeci de metri în ambele direcții. Fata nu era nicăieri. La capătul străzii găsi poșeta, o luă fără să se gîndească. Apoi începu să alerge, tremura din tot corpul. Se opri de cîteva ori și vomă convulsiv în spatele unor tufișuri.

A doua zi văzu un reportaj despre un incident soldat cu capete sparte și picioare rupte. Victimele refuzară să facă declarații, iar poliția a catalogat cazul drept o răfuială de cartier.

sursă foto

Partea 1 – Vocile          Partea 2 – Acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button