Printre cuvinte

Copiii minții

Fragmente culese din cea de-a patra carte din saga Ender – „Copiii minţii” de Orson Scott Card:

Schimbarea lumii îi atrage pe cei care-și vor numele înscrise în cărți. Însă fericirea este pentru cei care-și înscriu numele în viața altora și le prețuiesc mult inimile. (p. 406-407)

Viața e o misiune sinucigașă […] îți petreci viața consumându-ți combustibilul, iar când îl termini, mori. (p. 174)

Și-a îngropat degetele picioarelor în nisip, simțind durerea delicioasă produsă de frecarea granulelor minuscule de siliciu pe pielea dintre degete. Asta e viața. Doare, e murdară, dar îți dă un sentiment de bine. (p. 256-257)

Nimeni nu e rațional […] Toți acționăm într-un fel sau altul pentru că suntem siguri  de ceea ce dorim și credem că acțiunile pe care le întreprindem ne vor aduce ceea ce vrem, dar niciodată nu știm ceva sigur, astfel că toate raționamentele noastre sunt invenții pentru a justifica ce avem de gând să facem înainte de a ne gândi la motive. (p. 137)

Până acum n-am avut nimic ce n-am avut nevoie și n-am avut nevoie de nimic din ceea ce nu aveam. (p. 223)

Chiar dacă l-am iubit atât de mult […] copiii reprezintă mai mult pentru o femeie decât un bărbat. Noi, femeile, ne prefacem că lucrurile stau altfel. Ne prefacem că avem copii de dragul bărbaților, că îi creștem pentru ei. Dar nu e adevărat. Îi creștem pentru noi înșine. Rămânem cu bărbații noștri de dragul copiilor. (p. 226)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button