Concluzii și impresii după 4 luni de stat în Cluj


Cluj-capitala-europeana-2015-logo-sigla-simbol-vizual

Anul trecut prin octombrie vă anunțam că mă mut în Cluj. Motivele erau simple: aveam nevoie de o schimbare pe plan personal și profesional, iar Baia Mare nu mi-o putea oferi. Îmi doream un oraș cu viață socială și culturală bogată, un oraș în care să cunosc oameni, în care se întîmplă lucruri.

Întotdeauna mi-a fost drag Ardealul, de aceea am ales Clujul. În fond lucrurile sînt simple: dacă nu ești împlinit într-un loc, mută-te! Dacă nu ești fericit – fă o schimbare! Nu te aștepta să obții rezultate diferite, făcînd mereu aceleași lucruri în același fel. Zis și făcut!

Au trecut aproape 4 luni de atunci. În acest timp aici am avut parte de mai multe lucruri decît mi se întîmplau înainte într-un an. Mi-am promis atunci că voi reveni cu un articol în care vă voi împărtăși ce a însemnat această mutare și ce a adus ea nou în viața mea. Uite că îmi țin promisiunea.

Tranziția a fost neașteptat de lină, deși aveam doar cîțiva prieteni în oraș. Mi-am făcut repede cunoscuți, pentru că în prima perioadă mergeam la mai toate evenimentele la care apucam: teatru, concerte, cursuri, prezentări.

În 2015 Clujul a devenit capitală europeană a tineretului – prin urmare numărul de evenimente interesante a crescut exponențial. Nici cu munca n-am avut probleme. Acesta e avantajul de a lucra într-un domeniu căutat pe piața muncii.

Și pe plan personal lucrurile s-au așezat cum nu se poate mai bine. Clujul mi-a îndeplinit o dorință mai veche (de fapt am îndeplinit-o eu, dar asta e o altă poveste). De aceea pot spune cu mîna pe inimă că m-am adaptat foarte repede.

De fapt impresia pe care am avut-o cînd m-am mutat în Cluj, a fost aceea pe care o ai cînd revii acasă. Clujul a devenit pentru mine acasă în mai puțin de 3 luni – orașul meu, schimbarea care a adus doar lucruri bune în viața mea.

Revin cu mai multe detalii în articolele următoare

Sursă foto


6 Comentarii

 1. Andrei ma bucur pentru tine, Clujul ti se potriveste ca o manusa, un oras complet pentru un oameni completi

  Cum ți se pare acest comentariu? Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Andrei, ma bucur pentru tine. Nici n-aveam cum sa fie altfel, cred ca-i un Kraftort orasu cela 🙂
  Si te si invidiez. Mi-am lasat luni si vineri libere, sa pot face naveta la Cluj… 🙁
  De viu, iti dau on semn.
  Serus.

  Cum ți se pare acest comentariu? Thumb up 0 Thumb down 0

 3. “nici n-avea cum sa fie”, pardon.

  Cum ți se pare acest comentariu? Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Dragoș, ai dreptate. Și dacă nu ne-om lăuda noi, atunci cine? 😀

  Cum ți se pare acest comentariu? Thumb up 0 Thumb down 0

 5. Lavinia, farmecul orașului sînt oamenii de aici. Te aștept cu drag în vizită 🙂

  Cum ți se pare acest comentariu? Thumb up 0 Thumb down 0

 6. I-adevarat. Fara oameni un oras frumos nu face 2 bani. Stiu ce vorbesc

  Cum ți se pare acest comentariu? Thumb up 0 Thumb down 0

Trackbacks/Pingbacks

 1. Andrei Albu – cîntare live în Le Parisien Cafe | Andrei Albu - […] Scriam în articolul trecut că Clujul este locul în care se întîmplă lucruri […]
 2. Sîmbătă am văzut orașul cu Cluj Greeters | Andrei Albu - […] Scriam aici cît de repede a devenit Clujul pentru mine acasă. După 5 luni de locuit aici am realizat…

Scrie un răspuns

Scrie răspunsul pentru a comenta *