Jurnal de bord

Cîte ceva despre sportul din Baia Mare

sport-maramures-baia-mareDe cîțiva ani sportul a revenit la loc de cinste în Baia Mare. Semnalul a fost dat de echipa de rugbi care se află de ani buni în topul echipelor din țară. Sîmbăta trecută Stejarii de la Știința au învins la scor echipa Dinamo București.

Cea mai recentă senzație o reprezintă însă echipa de handbal feminin care a realizat anul trecut o calificare istorică în Liga Campionilor. Lucrurile arată foarte bine și în campionat, HCM avînd șanse bune la titlu.

Ambele echipe reușesc să facă performanță și datorită susținerii pe care o au din partea primăriei. Drept dovadă stau rezultatele bune din ultimii ani și faptul că cele două formații dau jucători importanți pentru lotul echipei naționale.

Și dacă tot veni vorba de realizări, ar fi fost păcat să nu amintesc de meciurile amicale de handbal feminin România – Germania care au avut loc weekend-ul trecut la Sala Sporturilor din Baia Mare.

Așa cum era de așteptat, atmosfera a fost foarte frumoasă, mai ales că echipa noastră a reușit să se impună în ambele meciuri în fața reprezentativei germane.

P.S Discutam cu un prieten despre meciurile de săptămîna trecută și la un moment dat a ajuns vorba despre fotbal. ”Fotbaliștii sînt plătiți atît de bine încît și-ar permite să angajeze pe altcineva să joace în locul lor”, a glumit cineva.

Cum se face totuși că ceilalți sportivi sînt plătiți de zeci de ori mai puțin? Înțeleg, fotbalul este sportul rege, totuși e o diferență mare între sumele care se plătesc în fotbal și în celelalte sporturi și acest lucru nu le prea încurajează pe cele din urmă.

Sursă foto

2 Comments

  1. In Baia Mare fotbalistii sunt platiti atat de prost incat nici nu are rost sa vorbim. E pacat ca una dintre emblemele judetului, FC Baia Mare s-a desfiintat, iar MInaur se zbate in mediocritate de ani buni.
    Rugby si handbal feminin, atat avem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button