Jurnal de bord

Cînd ai făcut ultima dată ceva pentru prima dată?

Știu, întrebarea pare complicată la prima vedere, dar nu e. E chiar simplă și cere un răspuns la fel de simplu. Cînd ai făcut ultima dată ceva pentru prima dată? Ceva inedit, ceva spontan și memorabil. Nu te întrista dacă nu-ți vine nimic în minte.

Ai tot timpul la dispoziție. Și dacă tot nu ne grăbim, hai să-ți povestesc ce am făcut eu neobișnuit în ultima vreme. De fapt timpul pe care ar trebui să-l folosesc în acest caz este prezentul și nu trecutul.

Pentru că acest lucru se întîmplă astăzi, chiar în acest moment. În timp ce tu, cititorule, parcurgi aceste rînduri, eu sînt în autocarul Baia Mare – Sibiu în drum spre ceea ce promite să fie cea mai interesantă experiență teatrală pe care am văzut-o vreodată.

faust-teatru-sibiu-purcarete

”Cuuum, o să te întrebi tu, faci atîta amar drum pentru o piesă de teatru?” ”Da, îți voi răspunde eu, pentru o piesă de teatru, dar nu e o piesă obișnuită. E FAUST, un spectacol magistral pus în scenă de Silviu Purcărete și Teatrul Național ”Radu Stanca” Sibiu, repere importante ale teatrului românesc de după 1989.

Pînă la urmă fiecare își dorește să aibă parte de momente memorabile, de experiențe inedite și povești deosebite. Problema cu genul aceste de experiențe este faptul că ele apar de obicei în urma unor decizii spontane, complet neplanificate.

Bineînțeles, există riscul să le regreți mai tîrziu, însă ele au darul să te scoată din rutină, să facă uitat roboțelul docil programat să facă același lucru zi de zi și să te ducă într-o lume plină de necunoscut.

cand-ai-facut-ultima-data-ceva-pentru-prima-dataPuțini recunosc o ocazie atunci cînd ea se ivește și foarte mulți aleg să rămînă de partea sigură a gardului. Nu mă înțelege greșit, acesta nu e neapărat un lucru rău. E greu însă să ai parte de surprize și momente inedite atunci cînd ai planificat totul în detaliu pentru următorii 5 ani.

Așa ruginește un spirit, așa se stinge creativitatea, așa mor fără să se fi născut momentele de care ți-ai fi amintit peste ani cu plăcere. De aceea vă îndemn pe toți.

Încearcați lucruri noi, luați mici decizii spontane, vizitați locuri neobișnuite! Uneori acestea se află mai aproape decît ați crede. Nu trebuie să fie ceva radical, uneori un gest mărunt poate să facă diferența.

Și pentru că am ajuns la sfîrșit de articol te întreb încă o dată: cînd ai făcut ultima dată ceva pentru prima dată? Dacă nici acum nu ai găsit un răspuns, ieși afară și fă ceva inedit. Niciodată nu e prea tîrziu!

P.S.

Într-o altă ordine de idei, vă anunț că începînd de astăzi sînt în concediu. Timp de o săptămînă voi vizita partea de sud-vest a României. Între timp încerc să vă țin la curent cu locurile pe care le văd și să vă înseninez în acest fel ziua de muncă.

Așadar stați pe aproape! Cei care vor să mă contacteze, o pot face folosind formularul de contact sau rețelele de socializare. Să ne auzim cu bine!

sursă foto 1 2

4 Comments

  1. Have fun! 😀 Ca tot spui de sud-vest, fain de tot ar fi sa ajungi si aproape de Dunare, pe la Porţile de Fier sunt nişte peisaje superbe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button